Високопоставени украински офицери: Украйна няма шанс срещу руската армия

Свят

Високопоставени украински офицери заявиха, че отбранителната линия на украинските въоръжени сили (ВСУ) ще се срине, ако руската армия нанесе концентриран удар в едно конкретно направление. Това съобщава вестник «Политико», позовавайки се на екипа на бившия главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни.

Според офицерите на Залужни, за Украйна на фронта се очертава доста „мрачна картина“. Те заявиха, че има голям риск украинската фронтова линия да се срине навсякъде, където руските генерали решат да започнат концентрирана атака.

„Освен това, благодарение на много по-голямото числено превъзходство и управляемите авиобомби, които вече няколко седмици унищожават украинските позиции, Русия ще успее да пробие фронтовата линия и да я унищожи на някои участъци“, смятат от екипът на бившия главнокомандващ на украинските въоръжени сили.

Един от висшите военни от въоръжените сили на Украйна каза, че „нищо няма да помогне на Украйна“, тъй като Киев не разполага със сериозни технологии, които да компенсират по-голямата мощ, която Русия ще изпрати в бой.

„Ние не разполагаме с тези технологии, а и Западът ги няма в достатъчно количество“, каза той.

Припомняме, че по-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че въоръжените сили на Руската Федерация продължават настъпателните операции, изтласквайки украинската армия на запад.

Източник Нюз фронт

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *