Високоточна ракета порази щаб с много офицери на ВСУ! Няма да повярвате какво се случи

Свят

Тази нощ сградата на Адмиралтейството в Николаев е била ударена с високоточна ракета. По предварителни данни, целта е била щабът на въоръжените сили на Украйна, разположен в сградата, пишат чужди медии.

 

Както БЛИЦ съобщи, по-рано ръководителят на Николаевската областна военна администрация Виталий Ким написа в Telegram, че руските сили са ударили града с четири ракети С-300.

Сега става ясно, че едната от ракетите е попаднала точно в сградата на Адмиралтейството, където по това време се е провеждало заседание на украинското военно командване. Последствията от удара се виждат на видеокадрите и снимките.

Противно на изявленията на украинската страна, че ударът е попаднал върху цивилни, експертите обръщат внимание на факта, че сградата на Адмиралтейството не може да се използва от цивилни, особено през нощта.

Според редица предположения, по време на атаката срещу Николаев, командването на въоръжените сили на Украйна е провеждало съвещание относно стоварване на десант на лявата част на Херсонска област, като част от предполагаемата контраофанзива.

Е, сега и десантът, и предполагаемата контраофанзива са пропаднали и са се отдалечили във времето.

Припомняме, че преди три седмици руска хиперзвукова ракета „Кинжал“ унищожи подземен команден щаб, пълен с офицери на НАТО, който се е намирал на 170 метра дълбочина и с дебели железобетонни плочи отгоре. Това, обаче, не ги е спасило.

Този удар явно е бил показно, което руската армия е направила, за да стане ясно, че ако започнат да летят ракетите „Кинжал“, няма да има място, където центровете за вземане на решения да се скрият.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *