Вицепремиерът Николова: Превръщаме хотелите в болници! Правителството се справя с пандемията!

България отблизо

За балансиран подход между спазването на мерките и възможността хората да имат доходи по време на пандемия се обяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в сутрешния блок на Нова телевизия.

Тя каза категорично, че не може да се съгласи с думите на държавния глава Румен Радев, че правителството е в безпомощно състояние.

Припомняме, че във вторник и премиерът Бойко Борисов реагира остро срещу думи на президента Румен Радев, заради военните и ген. Мутафчийски.

„Още в началото на кризата кабинетът предприе спешни мерки, които дадоха своя ефект – не само в социално-икономическата сфера, но и в здравеопазването”, поясни вицепремиерът. Вчера по време на Консултативния съвет по туризъм, вицепремиерът се обяви за това хотелите, които остават празни през зимния сезон, да се превърнат в места за настаняване на карантинирани.

„Идеята е тези хотели да се използват за подсигуряването на здравната система, за да не се налага изграждането на полеви болници, при положение, че имаме свободна леглова база. Местата, предложени от бранша, ще бъдат използвани от здравните власти за настаняване на спешни и болни пациенти, както и на семейства под карантина. Разходите за това ще бъдат поети от държавата”, обясни Николова.

В коментар на ИСТИНАТА само ще поправим министърката, че в свободните хотели не може да се настаняват спешни случаи, защото там няма необходимата апаратура, за да им се помогне.

В хотелите по-скоро могат да се настаняват случаи на заразени, които са леки или в краен случай средно тежки, за да се избегне струпването пред болниците и вътре в отделенията. Но някой ще трябва да се грижи за хората, а и ще трябва допълнителна апаратура.

Правителството би могло да закупи озонатори и да лекува леките и средни случаи с тях, вместо да стоварва всичко на лекарите и медицинските сестри.

Но…кой да ти мисли за това. Кабинетът мисли само как да се оправдае пред гражданите, без да усеща, че това е най-губещата позиция.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *