Това вече цопна в дъното! ВМРО иска да насърчи туризма с невиждана мярка!

България отблизо

Сред многото мерки, които взехме за подпомагане на туризма, е предложението за 35 евро за всеки турист за България. Хем помагаме на туризма, хем на въздушния транспорт.

Това каза депутатът от ВМРО Александър Сабанов в предаването „Плюс-минус“ по Нова телевизия.

Всеки, посетил страната, ще има право да получи бонус от 35 евро, които да го подпомогнат или да си плати една нощувка в хотела, или част от самолетния билет, или да ги похарчи за вечеря в някоя крайморска кръчма. По избор.

Така „безценният“ турист щял да подпомогне икономиката ни и да вдигне брутния вътрешен продукт.

А парите ще дойдат от нашия бюджет, от нашите данъци, което не се споменава в предложението, или поне в обяснението.

Как ще ги раздаваме? По списък ли, на границата ли, на рецепцията на хотела ли, или направо на хотелиерите, кой да ти каже.

За българските туристи обаче тази мярка не важи.

Защо?

Никой не знае.

Относно ДДС той каза, че се говори за пробен период за намаляване на ДДС за ресторантьорите, защото това е един от най-пострадалите сектори. Пробният период е до януари 2021 г. „В случая ние го правим като икономическа мярка и ако ние не направим нищо за този сектор, няма да влязат и тези пари във фиска. Правим пробно“, коментира Сабанов.

И подчерта, че никой не е казвал, че тази мярка ще е завинаги.  „От тази гледна точка мисля, че в края на годината ще видим плюсовете и минусите“, посочи още депутатът. На въпрос за разбирателството между коалиционните партньори, Сабанов каза: „Не мисля, че при колегите от ГЕРБ има някакъв трус. След вчерашното изказване на г-н Валери Симеонов, днес на коалиционен въпрос всичко се разбра. Ние сме партньори, винаги сме били, така да се каже, балансьорът. ВМРО винаги се е държало равно отдалечено от всички. Ние сме за работа, а не за сърдене“, коментира депутатът от ВМРО.

Сабанов коментира темата и за това, че хора, които повече от 3 месеца не са в състояние да плащат сметките си, да имат право да обявят физически фалит. По думите му е записано, че трябва да го има и критерият за добросъвестност, като съдът да може да хваща измамите. Целта е да се сложи край на фигурата „доживотен длъжник“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *