Владимир Путин: КРАЙ! Няма да ПОЗВОЛИМ на САЩ и ЕС да се ГАВРЯТ повече с България! Вижте ТУК!

България отблизо

С разгромното поражение, което Русия нанесе на САЩ в Сирия, решителният и далновиден руски президент Владимир Путин, отправи към САЩ категорично послание.

Руската федерация повече няма да позволи на САЩ, да унищожават суверенни държави. Няма да позволи майдани, „цветни революции“ и изкуствено „присъединяване“ на страните към ЕС и НАТО, особено, когато то не се приема от народите, и в крайна сметка ликвидира държавите, за да ги превърне в суровинен придатък на големите американски корпорации.

Това е ясен знак и за още нещо. Харизматичният руски лидер, няма да позволи на беззаконието и гаврата да властват повече в България. Защото то унищожава страната, с помощта на русофобската управленска мафия, захранена обилно с хартийките без никакво покритие, наречени американски долари. И защото ако има в света държава, в която огромното мнозинство от народа е категорично против ЕС и НАТО, и категорично „ЗА“ съюз с Русия, то това е България.

Посланието на Владимир Путин се превърна в принцип на външната политика на Русия. Точно заради този принцип, Руската федерация осуети, подготвяния от американците държавен преврат в Турция. Той целеше да превърне Анкара в яростен враг на Русия. И в предмостие, от което ще излетят американските ядрени ракети към руска територия. Е, това не стана. Дори се оказа, че Ердоган защитава интересите на Турция, много повече, отколкото Борисов – нашите. Вместо България, Турция се превърна в един от най-големите търговски партньори на Русия. Особено в сферата на енергетиката. И по този начин се оказа най-големият енергиен разпределител на Балканите.

Нещо повече. Турският президент сега иска да закупи руски комплекси за противовъздушна отбрана С-400, които са ненадминати по своята ефективност в света. Той изобщо не се интересува, че е член на НАТО, и то един от най-важните членове на Алианса. Единственото, което го ръководи са интересите на неговата държава.

Следователно, за разлика от Щатите, Русия помага на държавите да станат силни и суверенни в своите решения. РФ не се опитва да превръща страните в свои колонии. Не се опитва да изсмуква техните ресурси. Единственото, което прави, е да развива икономиката на своята страна, както и на другите страни, на базата на взаимната изгода. И нашата икономика досега щеше да се развие хиляди пъти. Ако бяхме в Евразийския съюз. Не в Европейския…

Същото става и във взаимоотношенията между Иран и Русия. Руското ръководство нито веднъж не си позволи да дава квалификации за Иран и неговите действия. Защото, за разлика от янките, руснаците уважават политическата и културна идентичност на държавите. И общуват с тях като с равноправни партньори.

И сега, когато Щатите за пореден път се опитаха да предизвикат държавен преврат в Иран, Русия не се намеси. Запази мълчание до момента, в който Тръмп не започна да предрича, че иранското ръководство е неспособно да реши икономическите проблеми на хората. И че те, Щатите, щели да се намесят в Иран, за да помогнат на протестиращите. Сигурно така, както „помогнаха“ в Сирия. С реки от кръв и ненужна смърт на невинни хора.

В този момент Русия започна да говори, чрез своя първи зам. министър на външните работи. И строго предупреди САЩ, че всякаква външна намеса във вътрешните дела на една суверенна държава като Иран е повече от нежелателна. Така държавата Иран, получи възможност да се спаси от пълното унищожение, което й готвеха янките.

Другата държава, която Русия спасява от американските майдани и то по съвсем мирен път, е Венецуела. Руският енергиен гигант Роснефт получи лиценз от държавното ръководство на Венецуела, да започна разработка на две нейни морски газови находища. Сделката позволява на Роснефт да експортира природен газ през следващите 30 години.

Трябва да отбележим, че Русия отдавна е най-близкият съюзник на Венецуела. И отдавна помага на републиката да преодолее огромния натиск на САЩ, който цели да разруши икономиката на страната. И да я превърне в колония на бившия хегемон на света. Защото икономиката на Венецуела най-много пострада от падането на цените на нефта, което бе изкуствено предизвикано от Вашингтон. В момента републиката дължи 140 милиарда долара на външни кредитори. И само руската финансова поддръжка помогна на латиноамериканската страна да се измъкне от финансовия колапс, който Щатите услужливо й подготвяха.

Разбира се, Русия също има своя интерес. Помагайки на Венецуела, тя се настанява в задния двор на САЩ. И то за много дълго време. Но тук изобщо не става дума за някакъв финансов интерес. Помагайки на Венецуела, Русия защитава своята национална сигурност. Защото присъствието на мощна, ядрена Русия в задния двор на САЩ е силно възпиращо средство, за войнствените амбиции на щатския политически истаблишмънт.

Ето затова винаги казваме, че Русия е държавата, която стои начело на развитието на човечеството. Защото помага на народите да живеят по-добре.

Ред е да помогне и на нас. Понеже далновидният руски лидер знае: Русия няма да намери по-добър приятел и брат от България. И България, никога и никъде, няма да намери по-добър приятел и брат от Русия!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

13 thoughts on “Владимир Путин: КРАЙ! Няма да ПОЗВОЛИМ на САЩ и ЕС да се ГАВРЯТ повече с България! Вижте ТУК!

  1. Беше време, в началото на 90-те, когато Русия едва не стана протекторат на САЩ. Руснаците повярваха в разведряването, с което янките заблуждаваха наивните руснаци, че края на противопоставянето свърши! Капиталистите се оказаха много нагли и Русия получи добър урок! Само СИЛНА Русия може да ги държи в респект! Никаква спогодба не е възможна със световния империализъм, който съществува благодарение на военната експанзия по цял свят! Политиката на Путин не е най-добрата за Русия, но Запада не му оставя друг избор!

  2. ДАЙ БОЖЕ,ПАК РУСИЯ ДА НИ СПАСИ ОТ ТЕЗИ ИЗВЕРГИ-ТЕРОРИСТИ=САЩ.БОГ ДА ПАЗИ ПУТИН.

  3. Абе Иво Абе Македонски що не си гледаш работата Плюя аз в Лицето на твоя Ментор Путин И от какво ще ни спасява Путин бе? Русия винаги е искала да ни окупира е слаба богу сега сме малко в страни от политическите и интереси и затова не се занимава изцяло с нас но пак гледа да ни владее енергийно И понеже умните и красиви Българи въстанаха ББ БЕ ПРИНУДЕН да спре част от Руските Проекти всъщност окончателното спиране на проектите направи Орешарски. СЕГА НА БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВА ПРЕМИЕР КАТО РАДАН ИЛИ ХРИСТО ИВАНОВ ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ ЧЕ НЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ СА ГО ОСЪЗНАЛИ АМА ЩЕ ПОЖИВЕЕМ ЩЕ ВИДИМ както викат някои наши сънародници

    1. Ти си типичен представител на 80-те % на проф.Иво Христов….Да ни пази Бог от такива продажници като теб….

    2. Антоне, ясен сте като бял ден !Какво знаеш за Радан Кънев и Христо Иванов ?!Много си нищожен,за да казваш кой какъв е !Русия е била,е и ще бъде държава.Гледайте нашият ВИЛАЕТ !

    3. Е и кво стана, кат плю в лицето на Путинката ве, кавал, ъ?:))) Колчем му пръдна на Уйя?:)) Керванът си върви, въпреки псетата, дето си лаят като посрани!:))) Така се слагат фактите в сегашен исторически аспект: Империята на Злото е на пангара, и си отива вовеки!!! Ционизмът е в агония! Православието е във възход, националните суверинитети на народите се въздигат, всичко се нарежда по местата си!!! Кво не ти е ясно, копелдак скапан, ъ???:)))
      Поне да беше чел Новий Завет, глава последна – Апокалипсис!!!

    4. Е, ние поживяхме и видяхме келепира на ДЕМОНОКРАЦИЯТА!.
      Сега предстои ГМО зомбита да продължат ликвидацията на вековните и свещенни славянски ценности. НО БЪЛГАРСКИЯТ ДУХ ПАК ЩЕ ПОБЕДИ!

  4. „Русия-начело на развитието на човечеството“ – това трябва да е някакъв виц 🙂
    Според Незавсисимая Газета (от 11.01.2018 г.), през 2017 г. 36 % от руснците не са закупили нищо друго, свен ….храна.
    Руската провинция е на границата между 19 и 20 век….
    „начело на развитието“ .. хаха..

  5. Тези приказки дето ги мъдрят в явочните квартири петата колона ги лансират онлайн, само че хората не са толкова прости за да се вържат вече всички разбраха че където мине руския ботуш трева дълго не никне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *