Владимир Путин разкри нещо важно за Великобритания и другите страни от ЕС!

Свят

Президентът на Русия Владимир Путин не изключи възможността страни от Източна Европа след няколко години да обмислят излизане от Евросъюза.

Руският лидер напомни на днешното пленарно заседание на инвестиционния форум „Русия зове!“, че противоречията вътре в ЕС са се породили заради особености при разпределението на данъците.

Владимир Путин обясни, че сега значителна част от парите на водещи страни в Европа, отиват за финансиране на държави от ЕС, които не са достигнали определено равнище на икономическо развитие. При това, допълни той, става дума за десетки милиарди евро, цитират думите му световните агенции.

„Към 2028 година някои страни от Източна Европа ще достигнат такова равнище на икономическо развитие, при което те ще престанат да получават грантове и различни видове подкрепа от европейския бюджет, а ще трябва да плащат, така както прави Великобритания.

И изобщо не съм убеден, че няма да им дойде на ум, както стана със самата Великобритания, да излязат от ЕС“, посочи руският лидер, цитиран от blitz.bg.

Руският президент също така изрази надежда Москва да не бъде обвинена за намеса в президентските избори в САЩ през 2020 година, като добави, че има голямо уважение към тази страна, която има „много общи интереси“ с Русия.

Той подчерта, че санкциите, наложени срещу Русия, нанасят вреда на Съединените щати и на Европа, повече, отколкото са навредили на неговата страна, отбелязвайки, че Вашингтон „се прострелял в крака“, като е ограничил търговията с Русия.

„САЩ са велика сила и ние винаги сме се отнасяли към тях с голямо уважение. Два пъти сме били съюзници в двете световни войни. Това е нашата обща история, подчерта руският президент.

И точно тук е разликата между Владимир Путин и вашингтонските конгресмени и сенатори, които се надпреварват да хулят Русия и да приписват на РФ и на руския президент всякакви смъртни грехове. Но, както каза самият Владимир Путин, в случая става дума за възпитание, което трябва да внуши на човека преди всичко уважение към себеподобните, а не само към себе си.

istinata.net                                                         

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *