Владимир Путин прекрати войната в Сирия! Само при вида на руския флаг, военните действия се прекратяват автоматично!

Свят

Руският президент Владимир Путин и неговият турски колега Реджеп Ердоган проведоха телефонен разговор за ситуацията в Сирия по инициатива на турската страна.  

За това пише РИА Новости, като се позовава на съобщения от пресцентъра на Кремъл.

Лидерите на двете страни обсъдиха ситуацията в Сирия и отбелязаха, че е необходимо да се предотвратят евентуални конфликти между части на турската армия и въоръжените сили на сирийското правителство. Освен това двамата президенти потвърдиха ангажимента си да гарантират териториалната цялост на Сирия.

Владимир Путин и Реджеп Ердоган изразиха още своята воля за продължаване процеса на политическо уреждане в Сирия. И се съгласиха да помогнат за възобновяване работата на сирийския Конституционен комитет за преговори, под егидата на ООН, в края на октомври в Женева.

В резултат на преговорите, руската военна полиция започна да патрулира в редица сирийски градове в източната част на провинция Алепо, заяви Сафар Сафаров, офицер от руските въоръжени сили.

„Само при вида на руския флаг, военните действия се прекратяват автоматично: нито турците, нито кюрдите искат да ни навредят. Така че, благодарение на нашата работа, боевете спират“, добави той. 

И обобщи, че руският президент Владимир Путин в разговор с Реджеп Ердоган е постигнал почти пълно прекратяване на конфликта в Северна Сирия по протежение на турската граница.

istinata.net                                                         

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *