Внимание, в ход са задкулисни игри: Политолог отправя тайна оферта към протестиращите! Ето какво предлага!

България отблизо

„Оставка на правителството и разпускане на Народното събрание няма да реши протеста, а е крачка много встрани от националния интерес“, коментира пред БНР политологът доц. Антоний Гълъбов.

„Трябва някой да приеме бюджета за следващата година, от което ще зависи всичко в държавата. Някой трябва да носи отговорност за действията на държавата в тези условия. Ние не знаем какво ни предстои. В тази ситуация, всеки авантюризъм от типа на това – нека народът да управлява, руши демокрацията“, категоричен беше Гълъбов и добави, че в Конституцията много ясно е казано, че управлява парламентът.

Доц. Гълъбов изказа предположение, че Бойко Борисов е готов да се оттегли персонално от властта, но вчера на конференцията на ГЕРБ е посочил ясно, че той е склонен да направи това, не за друго, а…само за да може управляващото мнозинство да завърши редовно мандата.

И така, какво всъщност се опитва да каже този политолог на протестиращите и тяхното ръководство?

Ами много просто. Той просто отправя оферта към протеста. Разбира се, тайно и индиректно. Офертата е следната: Борисов е склонен да подаде оставка. Но, служебен кабинет няма да има. Управляващото мнозинство на ГЕРБ ще излъчи ново правителство. Може да го нарекат „правителство на националното спасение“. Което, естествено, ще включи като министри и част от организаторите на протеста.

Така Христо Иванов може отново да се върне в креслото на правосъдния министър, за да оправя правосъдната реформа, понеже нали протестиращите искат реформа на правосъдието и справедливост?! Но вече няма да бъде прост министър, а вероятно и вицепремиер. И за другите от „Отровното трио“ ще се намерят някакви министерства и вицепремиерски кресла.

Но…правителството ще бъде доминирано от ГЕРБ. И премиер, по всяка вероятност ще бъде новият силен човек в ГЕРБ Томислав Дончев. Поради три причини. Първо, той идва от неправителствените организации на Сорос, където е заемал висока длъжност, второ, защото другите „силни“ фигури не стават. Нито Валери Симеонов ще бъде приет от обществото, нито пък Деница Сачева, която в последно време също опитва да заеме мястото на Цветанов. А третата вероятна причина е, че американците май не искат да ликвидират партия ГЕРБ, която вече е дълбоко инфилтрирана в България и е проамериканска. Въпросът е да се махне Борисов, а лапачите от ГЕРБ по всяка вероятност ще останат.

Това правителство трябва да изкара до редовните избори през март 2021 г. и тогава ГЕРБ отново ще бъдат организатори на изборите. И отново ще бъдат първа политическа сила. Дали Борисов ще е премиер, ще зависи от ситуацията в страната, както икономическа, така и здравна и политическа. Така Борисов хем „удовлетворява“ ръководството на протеста, хем избягва най-големия си страх – служебно правителство, формирано от президента Радев.

Ето това е зловещият „резервен“ план. Дали ще се осъществи, зависи от  организаторите на протеста. Както и от самите протестиращи. И, разбира се, от българското общество.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *