Изненада: Атлантическият съвет обвини организаторите на протеста, че защитават интересите на Русия!

България отблизо

Гражданската активност е в интерес на страната ни, но неспазването на законите, накърняването на правата и свободите на гражданите са несъвместими с евроатлантическите ценности.

Такава позиция изрази Атлантическият съвет на България във връзка с продължаващите протести у нас.

„Гражданите на една свободна и демократична държава-член на НАТО и ЕС имат право на мирни протести. Колкото по-активно е гражданското общество, толкова по-добре е за страната и за бъдещето на младите хора в нея. Трябва обаче категорично да се подчертае, че езикът на омразата, насилието, заплахата с насилие, неспазването на законите, накърняването на правата и свободите на гражданите са несъвместими с евроатлантическите ценности.“ – се казва в обръщение на АСБ, публикувано във Фейсбук.

От обществената организация призовават към бдителност, за да не бъде употребен протестът в интерес на враждебни за страната ни сили.

„Затова ви призоваваме да бъдете особено внимателни и да не позволите на политически манипулатори, дирижирани отвън, да подменят демократичния дневен ред. От дестабилизация на държавата чрез предизвикването на хаос днес интерес има Русия, чиято хибридна кампания против България навлиза в по-интензивна фаза. Постоянна цел на Кремъл остава неутрализирането на евроатлантическия избор на обществото и тласкането на България към руската сфера на влияние – се казва още в позицията на атлантиците.

В коментар на ИСТИНАТА само ще попитаме атлантиците, не знаят ли, че към радикализация на действията призоваха точно организаторите на протеста, непосредствено след като полицията щурмува и премахна палатките и барикадите в София и страната?!

Следователно, за нарушенията на законите и правата на гражданите са виновни не протестиращите, а техните ръководители. С други думи, българските атлантици обвиняват своите приятели от партия „Демократична България“ в тайна защита на руските интереси, защото и „Отровното трио“, и Христо Иванов са от същата партия.

Атлантиците са „забравили“ и още нещо. В момента България изгражда втората част на газопровода „Турски поток“, която трябва да доведе руския природен газ до Западна Европа. Значи, дестабилизация на страната е в интерес на САЩ, а не на Русия. Но…по стар навик, атлантиците прехвърлят всичко на Кремъл, в напразен опит да убедят хората, че Москва е наш враг. Само че сега не сме 1990 г. и вече няма балами.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *