Борисов: Подкрепям Герджиков за президент! Радев може да слуша само жена си!

България отблизо

Бойко Борисов пристигна на официалната церемония по откриването на галерия на бившия министър на културата Вежди Рашидов и най-после отговори на президента Радев ще се кандидатира ли на изборите. 

„Аз се занимавам с важни неща. Не ми се говори за духовното състояние на изпаднал в криза човек. Преди 5 години обясняваше какъв държавник съм, сега глупостите му нямат край“, отсече пред журналистите Борисов, който поздрави Вежди Рашидов за откриването на галерията.

 

„Не вярвам, че Радев може да каже тези неща. Ако е казал това, той не разбира какво е работил пет години. Вечерта след изборите, който стане президент, трябва да е президент на всички българи. Имахме 2-3 кандидатури – на Дончев на Митко Николов. Преди 10-ина дена дойде Краси Велчев и каза, че в академичните среди се обсъжда кандидатурата на проф. Герджиков“, разкри той.

„Радев не е такъв смелчага, та да казва, че се крия. Много са страшни с Бойко Рашков. Само да внимава какво му казва Деси, че там е по-друга ситуацията“, коментира Борисов.

„На нас ни трябва мир, смирение. Проф. Гердижков е ректорът на ректорите. Какъв по-голям обединител може да се намери? Приемаме, че Радев е прав, излизам аз и разделяме народа. Това ли търсим или търсим човек, който може да ни събере всички заедно“, попита лидерът на ГЕРБ.

По думите му Радев през цялото време се изявява и като диктатор, и като президент, и като управляващ.

„Мен ме интересуват парламентарните избори. Засега социологията е добра. Надяваме се да сме първа политическа сила. А на другите избори съм сигурен, че симпатизантите на ГЕРБ, а и много други хора ще подкрепят умен, красив образован, спокоен, нормален и добър човек пред диктатор. В това съм убеден“, отсече Борисов.

Той категорично заяви, че партията ще подкрепи проф. Герджиков, в комитета му ще влязат хора от ГЕРБ, а ректорът на СУ сам ще определи своето вице.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *