ВНИМАНИЕ хора: ТАЙНО ни вкарват в нова страшна КЛОПКА! Ето какво се СЛУЧВА!

България отблизо

Газопроводът „Южен поток 2“, от България за страните на Централна и Южна Европа, ще бъде готов с минимум една година закъснение.

Причината е, че изграждането на българския участък от Турция до Сърбия ще се забави. И тръбата ще бъде положена най-рано в края на 2020 г.

И следователно ще може да започне работа чак през 2021 г.

В същото време, и двете тръби на морския газопровод „Турски поток“ могат да заработят в края на 2019 г.

Това съобщават световните информационни агенции, цитирани от blitz.bg.

Какво означава тази новина за нас, българите?

Първо, че Русия ни дава втори шанс с „Южен поток 2“. А Борисов вместо да го използва с максимална бързина, необяснимо защо, се бави. Необяснимо, но само на пръв поглед.

Второ, строежът на българския участък от газопровода ще струва 1,6 милиарда долара. Което прави почти 2 милиарда и 700 милиона лева. Ако Вождът не беше спрял „Южен поток 1“, той сега щеше да е готов. И да ни носи по 600 милиона евро на година. Което прави почти 1 милиард и 200 милиона лева.

На всичко отгоре, руснаците искаха да ни го построят без пари. Значи, заради Борисов, губим почти 4 милиарда лева. Които „Бащицата“ сега се мъчи да ги изтръска от нас, като увеличава произволно данъци, такси, горива, гражданска отговорност и каквото друго още се сетите.

Нека видим сега защо Винету се бави?

Ами много просто. Владимир Путин каза, че през 2019 г Русия спира транзита на природен газ през Украйна. Съответно нашия Трансбалкански газопровод, който транспортираше природния газ от Украйна, остава празен. И ние оставаме без природен газ. Не можем да вземем от Турция, понеже връзката още не е готова. Никакви връзки още не са готови. Нито с Гърция, нито с Румъния, нито с Турция.

Тогава, откъде ще вземаме газ за нуждите на бита и промишлеността, доколкото я има? Ами как откъде? Ще купуваме космически скъпия американски втечнен газ.

А Борисов ще ни се извинява, че видите ли държавата нямала пари да построи газопровод за евтиния руски природен газ и затова известно време ще купуваме от американците. И цените отново ще скочат на възбог. А може „временното“ купуване на американския втечнен газ, да стане постоянно. И тогава жална ни майка.

От тези няколко кратки изречения става безпощадно ясно, че „Бащицата“ работи против най-важните интереси на българския народ. Против правото му на работа. И на живот.
Защото, ако този негов „план“ се осъществи, в България ще настане още по-страшна мизерия. А олигарсите около Борисов, само това чакат. И  ще започнат да плащат още по-мизерни заплати. Защото само бедният човек е съгласен да работи почти за без пари.

Ето го новият зловещ капан, в който Борисов се опитва да ни вкара. Затова или ще скочим всички срещу него. Или всички ще умрем. Друго положение няма.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “ВНИМАНИЕ хора: ТАЙНО ни вкарват в нова страшна КЛОПКА! Ето какво се СЛУЧВА!

  1. Както вече няколко пъти казах, „демократично“ в България е само робството. Как ще спасим България, когато изпълнителите на планът Ран-Ът още са на власт?!Макар и да се вълнува, Народът е зашеметен, липсва ясна алтернатива, няма го българският Пиночет!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *