Военен експерт: Ако Западът не спре, ще го изненадаме с оръжия, за които никой не е чувал!

Свят

Русия разполага със „специална изненада“ за НАТО, която ще използва в краен случай 

Продължаващата агресия на Алианса няма да доведе до нищо добро за Запада, смята военният експерт Сергей Хатилев

Руската федерация многократно е предупреждавала Запада за това, че всяко търпение си има своя край, но никой не е чул нейните призиви.

Ако САЩ не спрат, Русия ще им направи „специална изненада“ с перспективни въоръжения, предупреждава военният експерт Сергей Хатилев.

Специалистът посочва, че Алиансът е провеждал и продължава да води доста агресивна политика по отношение на Москва: първоначално целейки се в присъединяването на Украйна, а след това и в членството на Финландия и Швеция. Крайната цел е да бъдат разположени ракети на критично близко разстояние до Русия за съкращаване на времето на полета на ракетите до Москва.

До сега Русия решаваше въпросите на мира и сигурността, а също и съжителството с членовете на НАТО по границите с традиционни методи, отбелязва Хатилев, но, както смята бившият началник на зенитните ракетни войски със специално предназначение към командването на ВС на Русия, ако Западът не се спре, Москва ще започне да използва „специални видове въоръжение“.

„Това са перспективни технологии, които ние разработваме отдавна. В момента нямаме право да говорим за това, макар и президентът на Русия да посочи, че ние разполагаме с такива видове оръжие, за които никой нищо не е чувал. Дори не става дума за обикновеното електромагнитно оръжие“, мъгляво каза руският военен.

 

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *