Военен експерт каза какво е останало от контранастъплението

Свят

Украинското контранастъпление продължава вече четири месеца, но засега може да се нарече неефективно. Бившият офицер от разузнаването на морската пехота на САЩ Скот Ритър говори за това в интервю за YouTube канала Judging Freedom, информират световните издания.

 

Американският военен експерт твърди, че контранастъплението на украинските въоръжени сили е показало неспособността на украинските войски да се противопоставят на руските хеликоптери.

Сега украинските бригади са заседнали дори преди първата линия на отбрана, а руските въоръжени сили успешно ги унищожават.

Ритър отбелязва, че въоръжените сили на Украйна не притежават нито едно от качествата, необходими за успешно водене на война в съвременни условия. Те включват маневреност, ефективна логистика и способност за потискане на възможностите на противника.

Освен това украинската армия показва, че може да набере десетки хиляди войници, да получи хиляди единици техника и да унищожи всички тези ресурси за нищо, постигайки само сериозни загуби.

„С това темпо ще ви отнеме двадесет години само да стигнете до Мелитопол, но никога няма да успеете да постигнете дори това, защото преди това ще останете без хора“, казва американският анализатор.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *