Военен експерт обясни къде ще ударят руските войски през следващите дни!

Свят

Ние трябваше да прехвърлим нашата групировка от десния бряг на река Днепър на левия. Защото командването се грижи най-напред за опазване живота на нашите бойци и запазване на бойните способности на групировката, която беше в град Херсон. Това ни отличава от киевските войски, които нехаят за живота на хората.

Преди това евакуирахме всички желаещи цивилни жители, за да не ги сполети отмъщение от украинците. Не предаваме нито града, нито своите. Просто ще се върнем, когато създадем по-благоприятни условия.

А такива условия вече започват да се създават през настъпващото зимно време.

Това обясни в интервю полковникът от запаса, военен експерт Анатолий Матвийчук, цитиран от осведомителните агенции.

Сега се прегрупирахме, в Донецко направление, за да завършим разбиването на групата, която се отбранява там. И след това – ще вземем целия Донбас, казва Матвийчук.

После, когато дойдат войските от частичната мобилизация, ще настъпим едновременно към Харков, Одеса и Киев. И към Западна Украйна. Можем да го направим и сега, но искаме да сме сигурни, че запасняците от подготвяната 300-хилядна руска групировка са станали войници. Така ще опазим в максимална степен и техния живот. Защото зад всеки войник стоят неговото семейство, деца, жена, родители. Не искаме да прекършим и техния живот.

Затова ето какво правихме и ще правим в предстоящите дни.

Нашите удари доведоха до спиране на тока в Украйна. А това са преди всичко транспортни проблеми за Киев и украинските войски. Спират работа железопътните възли. Ние гарантираме, че този транспорт ще престане да функционира и да транспортира личен състав и оръжие, казва експертът.

Те (украинските власти) се опитаха да пуснат дизелови локомотиви. Има ги, но няма дизелово гориво, което идваше в Украйна от Беларус и Русия.

Следващото нещо е, че спират работа и заводите за ремонт и производство на оборудване. Същото се отнася и за райони, където са съсредоточени и разпределени материални ресурси. Без енергия е почти невъзможно да се направи нещо там.

Тоест цялата логистична система на въоръжените сили на Украйна е обвързана с електроенергия. Затъмнението напълно подкопава бойните способности. Електричеството е комуникация. Няма връзка, няма контрол. Няма контрол – войските са неконтролируеми, анализира руският експерт.

След като прекъснем и комуникацията от Старлинк на Илон Мъск, украинците ще бъдат съвсем небоеспособни. И няма да могат да организират нито една координирана атака срещу нас. Още от самото начало правим това – да превърнем ВСУ в негодна за военни операции маса. Това, разбира се отнема време. И даде възможност на Киев да мобилизира още войници.

Но резервите им са на изчерпване. А нашите са почти непокътнати. Сега ние сме готови да се бием и с украинците, и със западняците. Както и да опазваме своите интереси по целия свят. Приказките, че са ни пречупили са измислица. Нито са ни пречупили, нито някога ще ни пречупят.

По скоро ние ще счупим всички, които тръгнат срещу нас, това се разбра от думите на руския експерт.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *