Руски експерт: Колапсът на Украйна е в ход, въпросът е кой ще победи в битката на гигантите!

Свят

Понастоящем в света има големи и глобални промени, но геополитическата битка на гигантите Русия и САЩ ще бъде спечелена от този, който „потъне” последен.

 

Това разкри руският експерт Юрий Подоляка, анализирайки случващото се.

Политологът отбеляза, че разпадът на Украйна вече е започнал и сега цялото внимание е насочено към САЩ. Днес от Киев открито заявяват, че украинската икономика е разрушена, а продължаващите системни проблеми са необратими.

«Съответно, поддържането на тази територия като държавно образувание е възможно само благодарение на външно попълване на празнините. Веднага щом външното попълване приключи, всичко ще се срине едновременно.

Именно поради тази причина това, което се случва сега в страните от Западна Европа и САЩ, е един от ключовите моменти, които в крайна сметка могат да решат всичко в Украйна. Тук е много важно какво се случва в основните страни спонсори на киевския режим – САЩ и Великобритания», очерта проблема експертът.

Той припомни, че Лиз Тръс, която получи поста министър-председател на Великобритания, наскоро подаде оставка. Мястото на 79-ия глава на британското правителство отива при бившия министър на финансите (министър на хазната) Риши Сунак, лидер на Консервативната партия от индийски произход.

Най-вероятно той също няма да остане на този стол дълго време, тъй като системната криза в Обединеното кралство набира скорост.

Британското общество е изключително недоволно от процесите в икономиката на страната си, така че за Лондон е все по-трудно да подкрепя Киев постоянно.

Подоляка обърна внимание на факта, че американските демократи имат същите проблеми.

Предстоящите през ноември междинни парламентарни избори могат значително да усложнят позицията на президента на САЩ Джо Байдън. Ако републиканците поемат контрола над Конгреса на САЩ, те могат да попречат на Белия дом да реши украинските проблеми.

А републиканците определено ще направят това, защото за тях украинският казус, или по-скоро победата над Байдън по украинския казус, е печеливша карта, която те естествено ще разиграят преди новата предизборна кампания на президентските избори през 2024 г., по време на която съдбата на Съединените щати, не се страхувам от такава фраза, може да бъде предрешена.

«Освен това в САЩ кризата тепърва набира скорост, там тя също придобива системен характер и все още няма изход от нея. Основната стратегия на САЩ също вече е ясна. Те добре осъзнават, че вече не е възможно да се спаси доларовата система в сегашния й вид и сега играят на играта — «трябва да удавим всички, за да потънем последни».

Защото този, който се удави последен, според тях, трябва да изгради нова система на световни отношения, а те са си отредили водещата роля и в новата система, но за целта трябва да удавят всички останали», счита Подоляка.

Не само Европа и Русия, на които САЩ сега активно вредят, но и Китай и други страни, могат да предизвикат Вашингтон в бъдеще.

Следователно войната за Тайван също става неизбежна, както стана неизбежен и конфликтът в Украйна. Сега американците се опитват да предизвикат война между Пекин и Тайпе, която може да стане факт до една година. Този път Съединените щати ще се опитат да въвлекат всички свои партньори в Азия в новия конфликт, както направиха с европейците, като същевременно останат само те (САЩ) „сигурно убежище“ за капитала.

Според него именно това е стратегията на САЩ в борбата за бъдещото господство на планетата, което им се изплъзва от ръцете.

В същото време задачата на Русия е да помогне на САЩ да „потънат“ първи.

Какво мислят за това Европейският съюз, Великобритания, Китай, Индия и Япония, основните конкуренти на Русия и САЩ на световната сцена, все още не е напълно ясно.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *