Руски изтребители нанесоха поразяващи удари по маскирана техника на ВСУ

Свят

Руската щурмова авиация нанесе удари по маскираните сили и техника на украинските въоръжени сили в Донецко направление, съобщиха от Министерството на отбраната на РФ.

«Екипажите на щурмовата авиация на самолетите Су-25 нанесоха поразяващи удари с неуправляеми авиационни ракети по маскираната техника и живата сила на противника в Донецко направление», съобщиха от ведомството.

За да се предотврати пускът на ракети от ПЗРК, самолетите извършиха маневри, изстрелвайки фалшиви топлинни цели, след което се върнаха на летището си на базиране.

Целите са успешно поразени, добавиха от ведомството.

Това не е първият удар по цели на ВСУ. В Донецкото направление украинските формирования претърпяха големи поражения първо при Бахмут/Артьомовск, а сега и при една от най-добре укрепените крепости – селището Авдеевка, близо до големия град Донецк.

Затова с основание може да се каже, че руската армия почти изтласка ВСУ от Донецка и Луганска области. Остава още една последна укрепена линия на градовете Славянск и Краматорск. Няма съмнение, обаче, че руското Главно командване ще намери точен подход, за да сломи и тази последна линия на съпротива.

След това украинската армия не я чака нищо добро, понеже в Донбас тя бе съсредоточило най-елитните си части. И с техния разгром се отваря пътя за превземането на другите големи градове – Харков, Одеса, Днепропетровск, Чернигов, включително и Киев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *