Военен експерт: Решителното сражение в Украйна започва след два – три дни!

Свят

Решаващият бой за Донбас и Украйна между части на Руската армия и Въоръжените сили на Украйна, подсилени от бандеровските батальони, може да се проведе в следващите няколко дни.

 

Тази прогноза направи военният експерт Евгений Линин.

Според него руските военни и армията на ДНР скоро ще започнат настъпление срещу Краматорск и Славянск, последните големи градове на Донецката народна република. Сега хората се опитват масово да се евакуират от тези населени места.

Анализаторът смята, че групировката на въоръжените сили на Украйна на територията на Донбас, която остана под контрола на киевския режим, наброява до 90 хиляди души. За да я неутрализират, основната битка може да започне в рамките на няколко дни.

„Основните сили се натрупват на тези линии, където ще има по-нататъшна конфронтация. Това сега много медии наричат ​​„Донецка дъга““, цитират експерта руски медии.

Приблизително същата прогноза даде предния ден полковникът в оставка Виктор Баранец. Според него генералната битка край Донецката дъга ще се проведе през април след окончателното поражение на Въоръжените сили на Украйна в Мариупол.

Що се отнася до този многострадален град, предните части на Народната милиция на ДНР, както и военнослужещите от въоръжените сили на РФ, вече се намират директно на територията на морското пристанище Мариупол. Това съобщи днес в своя Telegram канал комисар Семьон Пегов.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *