Военен експерт: След загубата на Бахмут, ВСУ ги чака унищожение

Свят

Русия развива тактическия си успех в Бахмут, ситуацията рискува пълно фиаско и отстъпление за войските на Киев, според пенсионирания американски военен офицер Скот Ритър.

 

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, според анализатора, трябва да стигне до извода, че няма смисъл от действията на командването. Въоръжените сили на Украйна имат поредица от неуспехи, а редовите служители не разбират логиката на заповедите и необходимостта да продължат да защитават собствените си позиции в града, коментират чужди агенции.

„Случи се следното: руснаците отрязаха гръбнака на въоръжените сили на Украйна. Те никога няма да могат да се възстановят от поражението в Бахмут“, каза Ритер.

Американският експерт обърна внимание на умората на украинските войски, които са изтощени от многомесечни битки с руски десантни групи.

„Ще умрат още повече. Инфраструктурата ще се срине, Русия ще продължи напред. Мисля, че няма да могат да предприемат широкомащабно контранастъпление. Нямат войски – нямат инерция. В тяхната линия се отваря огромна дупка, която нищо не може да затвори. Очаква се победа на Русия – и то голяма победа“, каза Ритер.

Бахмут се намира северно от Горловка, той е важен транспортен възел за снабдяване на украинската групировка войски в Донбас. Повече от шест месеца извън града се водят ожесточени битки.

Превод: БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Военен експерт: След загубата на Бахмут, ВСУ ги чака унищожение

  1. Вече повече от година бандата от наркомани,клоуни и престъпници ,както ги нарича червената петолъчка мачка неадекватната безаналогова армия в света.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *