Извънредно: Умни руски бомби унищожават всичко, което ВСУ са събрали за контранастъплението! И Видео

Свят

На фона на подготовката на украинските войски за контранастъпление, руските военни успяха да открият склад с оръжие и боеприпаси в района на Берислав, Херсонска област. При внимателно планираната операция складът е ударен от управляема авиобомба, която детонира десетки тонове боеприпаси и причинява невероятно мощна експлозия.

На видеозаписите можете да видите момента на удара. Експлозията е толкова мощна, че в радиус от няколкостотин метра обектите на украинската армия бяха буквално разрушени от взривната вълна и поразяващите елементи на снаряда.

Според местни жители, експлозии са гърмели в разрушения склад за боеприпаси поне 40 минути, което свидетелства, че руските военни са получили достоверна информация за съхраняваните оръжия и боеприпаси в склада.

Напоследък редовно се регистрира използването на така наречените „умни бомби“, което се дължи на факта, че ПВО системите на ВСУ не могат ефективно да им противодействат. ВСУ получават информация само за изстрелванията, но не могат да проследят самите бомби по време на полета им до целта, тъй като летят на малка височина, отбелязват военните експерти.

Руското МО съобщи и за друг руски удар в Запорожие

Руското министерство на отбраната съобщи в неделя, че близо до град Запорожие е извършено ракетно нападение срещу складове за гориво на ВСУ.

Високоточен ракетен удар е унищожил склад със 70 000 тона гориво, натрупано за осигуряване на действията на групировката на ВСУ в Донбас, включително за предполагаемото контранастъпление на украинската армия.

Ударът е нанесен около два часа през нощта, а експлозията е чута много надалеч. Самият пожар е потушен едва на сутринта. Все още няма информация за жертвите и пораженията.

Унищожаването на склада за гориво може сериозно да засегне действията на украинските въоръжени сили в Донбас и ще изисква допълнителни усилия за осигуряване на гориво за войската, което застрашава планираното от Киев настъпление, посочват анализатори.

ЕТО ВИДЕОТО

Превод и редакция: БЛИЦ!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *