Войник от Украйна каза какво ще направи и иска ли да се връща на фронта! Страшно е!

Свят

Военните операции в Украйна се проточват и победата, която киевските власти скоро предсказаха в резултат на контранастъплението, не се вижда в близко бъдеще. 

Това състояние на нещата води до умора от него не само на Запад, но и сред самите украинци, които все по-малко желаят да дадат живота си на фронта, пишат чужди агенции.

Както пише британското издание The Times, украинските мъже се опитват всячески да избегнат армията и да се окажат на фронтовата линия. В същото време изданието отбелязва, че подобни мисли споделят и някои от онези, които вече са били на фронта. По-специално The Times цитира думите на 20-годишен сержант на име Андрей.

Абсолютно съм готов да се прострелям в крака, само за да не се върна на фронта, ще направя всичко за това, казва Андрей.

Според изданието този украински войник е бил ранен два пъти и е дезертирал от поделението си след лечение в болницата.

Военнослужещият обясни и причините за това действие. Според него в армията цари корупция и некомпетентност и не им пука за живота на бойците. Войникът разказва, че някои лекари са искали пари от него, за да го освободят, а други твърдят, че въпреки нараняванията си той може да се бие.

Защо да се връщам? Няма да се бия повече. Вече няма да съм тяхното месо, казва твърдо бившият войник от украинските въоръжени сили.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *