Проф. Витанов: Ситуацията в Газа се затлачва, Русия върви напред

България отблизо

„Днес е последният ден от месеца, посветен на Бжежински. Знаете, че не съм му фен, но той доста кратко и точна обяснява нещата, а това се цени много в нашите си математически среди (нали проверихте колко български учени на непенсионна възраст, занимаващи се с математика, са в топ 2% на най-добрите учени в света? Проверете и помнете добре, колко са. Не се чудете, ако е един. Ха дано да станат повече)“, това написа математикът проф. Николай Витанов, правейки своя ежедневен анализ за случващото се на българската политическа цена и на фронтовете в Украйна и Израел.

 

„И така

Збигнев Бжежински (ден 30)

…… Отивате в Париж, или отивате в Португалия, отивате в Полша и питате: „Кои сте вие?“ Ще ви кажат, ние сме португалци, ние сме испанци, ние сме поляци. Кои са истинските европейци? Хората в Брюксел, бюрокрацията на ЕС. Европа не успя да премине на ниво патриотична идентификация с концепцията………..

Така-а-а-а, човекът ви казва къде е проблемът на Европа. Няма идентификация с това, да си европеец. Единствените, които се идентифицират като такива, са брюкселлските бюрократи. Системата свой-чужд сработва и по европейските страни смятат брюкселската бюрокрация на чужда. И не я обичат. Найс, а?

Брюкселските бюрократи при това положение продължават да се мъчат да командарят страните – членки. И системата скърца яко. Да бяха попрочели Бжежински, щяха да се подосетят защо системата скърца.

Добре, изпращаме с почести Бжежински. А какво идва от утре? Е, идва този, на когото съм по-голям фен – дядо Хенри Кисинджър. Ще видите, колко ще ни е интересно с дядо Хенри.

У нас Кукленото шоу и продажничеството си вървят. Докато президентът бистри заплахите за националната сигурност, военният министър мери улиците на Брюксел и подписва …..споразумения за помощ на Украйна. Защо ли няма изненадани тук? Стига ли ви толкова за днес? Стига ви.

Каква беше работната теория тук? Формира се племе от продажници, което се инсталира по върховете на власт, за да продава българския национален интерес и да реализира чужди интереси. Ашколсун, бабо, машаллах, дето има една приказка.

Но да оставим българския цирк и Кукленото шоу и да отидем към войните.

Днес е ден 6-ти от войната в Израел и Палестина. Какво ви писах в самото начало. Израелската армия се нуждае от 10-на дни за да изтласка Хамас от израелска територия. Изтласкването върви съгласно прогнозата и до края на седмицата се очаква да е факт.

След това се очаква нещо, което ви описах с изречението.

Всичко ще гори, кръвта ще тече като река, а живите ще завиждат на мъртвите

Че съм прав, телевизиите вече започнаха да показват. Между другото, тези кадри ще почнат да ги крият. Защото хич не е демократично и човешкоправно това, дето ще има да става по Газа.

Двуличието обаче отдава ви е известно. Може да се кряколачи до небето, колко е зле в Украйна. Това е демократично. Хич не е демократично обаче да се кряколачи, колко е зле в Газа. Демократи, бате, демократи, како.

Саръкалдаръм ташларъ юрдек будали. Сипи им бобец в паничката и ги пусни да плющят шкембетата по саръкардаръм ташларътата и да продават националния интерес. И стига за това.

Войната в Украйна

Па-а-ак ни заливат с дезинформация за огромните украински успехи. А ние си имаме твърд критерий за това, кога украинската армия ще има успех. Когато превземе Токмак и това го чакаме вече ден 14-ти. Ще си отскачам, но няма страшно – по малко ракийка за дезинфекция срещу Ковида и грипа плюс туршийка, това улеснява чакането.

Иначе по фронта – следим руската активизация около Авдеевка. Не е лоша идеята – да се извади украинския гарнизон от тежко фортифицираната Авдеевка и да се накара да отбранява околните села. Да видим какво ще стане.

Иначе, месомелачките покрай Бахмут и Работино си работят, на север, покрай Купянск руснаците бавно напредват. Идва интересна зима. Особено, ако ситуацията в Газа се затлачи. А тя е на път да се затлачи.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса.

Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 445 дни.

Прескочихме отдавна 365 дни. А какво беше това 365 дни, а , юрдечета мои?

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 547 дни. 18 месеца са 547 дни. Я-а-а-а, 18 месеца станали. Ама това е година и половина, юрдечета мои.

Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

Година и половина валидна прогноза. От утре почваме 19-тия месец.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Забелязвате ли как неусетно се въртят броячите и се увеличава размерът на рекордите, които трябва да бъдат подобрени. 547 дни, юрдечета крякащи мои. Тендец – щайгенд, дето казват германците.

Текущата вълна си се развива според очакванията. За разлика от другите, аз ви казвам – спокойно. Знаете, че трябва да си вършите работата без паника и да се пазите, за да не изтеглите късата клечка. Няма кой да ви пази.

Влизаме полека в етапа на вълната, когато положението няма да може да бъде добре контролирано от здравните власти. Случаите надхвърлиха 500 на ден.

Обърнете внимание на думата полека. Случаите още не са надхвърлили стабилно 500 на ден. РЗИ-тата все още могат да контролират ситуацията, макар че ще им става все по-трудно.

За разлика от други наблюдатели, които ви вещаят по 40 000 случая на ден през декември, аз ви казвам: спокойно. Случаите няма да растат с такива темпове. А ако се пазите, тази вълна може да се отсвири още към края на ноември.

Просто се пазете до средата на ноември, елементарно е – не се блъскайте, където има много хора, далеч от кашлящи по възможност. Това е ако искате вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници.

Ако решите пък – вдигайте коефициента на предаване на заразата, направете си проблеми. Аз мога да ви посоча път, по който да вървите, но ме мога да ви накарам да вървите по него.

Та така.

Ето ви шестата страница от съдържанието на книгата ми за Япония. Тя съдържа описание на периода Сенгоку или както още го наричат – периода на появата на героите в провинциите.

Интересен период, пълен с бифуркации. Доста интересно е да се чете за Курода Канбе или пък за Сянката на тигъра от клана Тайра, демек Тайра но Кагетора или както е по-известен у нас – Уесуги Кеншин – непобеден на бойната поле, победен единствено от смъртта.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас“, написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Източник БЛИЦ

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *