Володин посочи пет причини Западът да се отърве от Зеленски

Свят

Инвестициите на Вашингтон и Брюксел в президента на Украйна Владимир Зеленски не се изплатиха, заяви председателят на Държавната дума Вячеслав Володин. Те ще се отърват от него и има пет причини за това решение, посочи Володин.

„Вашингтон и Брюксел решиха да се отърват от Зеленски. (…) Инвестициите на Вашингтон и Брюксел в Зеленски не се изплатиха“, написа Володин в канала си в Telegram. Володин посочи и пет причини за това решение: ниското ниво на подкрепа за Зеленски сред украинските граждани, нелегитимността на Зеленски, президентът на Украйна и неговите слуги са загубили доверието на Вашингтон и Брюксел, провалите на режима в Киев на бойното поле и фалита на Украйна.

Той припомни, че мандатът на Зеленски като президент на Украйна изтече и рейтингът му падна до 17% през май. „В края на миналата година държавният дълг на Украйна достигна 80% от БВП. Без пари от Вашингтон и Брюксел Киев не може да изпълни текущите си задължения към своите граждани. Към момента Киев не успя да се договори за преструктуриране на дълг в размер на 20 милиарда долара. (…) Световната банка смята, че ако през 2025 г. западните кредитори откажат да опростят дълговете на Киев, включително дълговете на частни компании и банки, страната ще бъде изправена пред банкрут“, добави говорителят на Държавната дума.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *