„Изненадите“ не свършват: Зеленски разкри какво е говорил с премиера Петков! Ще се смаете!

Свят

Украинският президент Володомир Зеленски обяви подробности от разговора си с българския премиер Кирил Петков, който се проведе в събота вечерта.

Премиерът на България вчера вечерта огласи неща, които се различават от написаното от Зеленски, съобщава Блиц.

Оказва се, че двамата са обсъждали санкциите срещу Русия, както и помощ от страна на България за Украйна, като не се уточнява каква ще е тя.

 

 

Важен акцент в разговорите между Зеленски и Петков е било страната ни да подкрепи Украйна за прием в ЕС, пише Трибюн бг.

Интересен детайл е, че в пост на Кирил Петков в Туитър след срещата, както и в прессъобщението, пуснато до медиите от прессекретариата на Министерски съвет, липсват всички тези подробности между двамата.

Петков не споменава и дума за санкциите срещу Русия, както и че е дал обещания България да помогне на Украйна за членство в Европейския съюз (ЕС).   

 

Припомняме, че в огласеното за публиката съобщение, цитирано от Блиц, се казваше, че Петков изразил адмирации към лидерството и куража, които Зеленски, че дал пълната подкрепа на страната ни към всички украинци, както и за и за хуманитарната помощ, която страната ни изпраща за Украйна под формата на болнично-медицинско оборудване и лекарствени продукти.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *