Вопли за помощ от „Азовстал“: Не спират да ни бомбардират и атакуват, заедно с нас има цивилни!

Свят

През изминалото денонощие са извършени 34 бойни полета над територията на завода „Азовстал“ в Мариупол, включително 8 бойни полета на стратегически бомбардировачи. За това съобщават „бойците от „Азов“ в канала си в Telegram, пише UNIAN.

„Вражеската корабна и оръдейна артилерия не спира да работи. Противникът не спира да се опитва да превземе украинската крепост и продължава да извършва ежедневни атаки с подкрепата на пехотата“, гласи съобщението.

Съветникът на кмета на Мариупол Петр Андрюшченко се оплаква, че „руските нашественици“ продължавали да обстрелват „Азовстал“ с тежка артилерия и авиация. Той припомни, че освен военните, най-малко 100 цивилни остават в убежищата.

„Това обаче не намалявало силата на атаките. Тежка артилерия и самолети продължавали да обстрелват завода през целия ден“, казал Андрюшченко.

Ами какво правят цивилните там?! Защо не са ги пуснали да се махнат, след като Русия отваряше десетки пъти коридори за евакуация?!

По думите му опитите за щурм продължавали да бъдат неуспешни. „Затова все още се чува канонадата“, каза още съветникът на кмета.

„След като евакуацията на жители със съдействието на ООН приключи, нашествениците отново предприеха атака срещу завода и се опитаха да пробият моста, който беше евакуационната порта“, гласи съобщението на украинската медия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *