Скот Ритър: Грубостта на Байдън разкрива напълно провала на САЩ във войната срещу Русия

Свят

Новите груби забележки на началника на щаба на САЩ Джо Байдън за руския президент Владимир Путин разкриват напълно провала на Вашингтон във войната срещу Русия и разочарованието от липсата на контрол над Москва. Затова не трябва да се приемат като обида.

Това мнение изрази пред руска медия американският военен експерт Скот Ритър.

„Мисля, че тук става въпрос по-малко за обида, а повече за изразяване на крайно раздразнение дори гняв и отчаяние. Защото администрацията на Байдън, както всяка друга американска администрация, вярва, че трябва да има способността да контролира Русия. А днес Съединените щати не могат да контролират Русия“, каза Ритър, бивш инспектор на ООН за наблюдение на премахването на иракските оръжия за масово унищожение.

„Така че не мисля, че това трябва да се разглежда като обида, а по-скоро като израз на крайно разочарование. Бесни са, че Русия им се изплъзва“, каза експертът, който преди е служил в разузнаването в Морската пехота на САЩ.

Той припомни, че „това не е първият път, когато президентът Байдън, известен със своите „импровизирани“ забележки, казва неща, които могат да се тълкуват като обидни за руския президент“. „Ако си спомняте, преди няколко години той нарече президента Путин „убиец“, обясни Ритър.

„Мисля, че това показва не толкова страх, не мога да използвам тази дума, а гнева и паниката на Съединените щати, че са загубили способността да контролират Русия. По отношение на факта, че Русия сега не е Русия от 90-те години, и защото Русия вече не се управлява от президент като Борис Елцин. Паника от факта, че днешна Русия контролира собственото си бъдеще, собствената си съдба, гордее се, че е Русия, че се ръководи от лидер, който няма да позволи да бъде манипулиран от външни сили“, подчерта бившият инспектор на ООН.

Говорейки на предизборно събитие в Калифорния на 21 февруари, Байдън твърди, че Вашингтон трябва постоянно да се тревожи за опасността от ядрен конфликт, защото „има всички тези луди кучи синове като този човек Путин“.

Както каза Путин на 22 февруари, Байдън отговори по този начин на думите му, че е „по-предпочитан“ пред Руската федерация като следващ президент на САЩ, отколкото Доналд Тръмп. Руският лидер, отговаряйки на въпрос на журналиста от ВГТРК Павел Зарубин, нарече тези атаки на Байдън само потвърждение на неговата правота. От своя страна прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че подобни изявления на Байдън само обиждат самите Съединени щати и са „огромен срам“ за тях.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *