ВСУ започва да се разпада, търпи големи загуби в Донбас!

Свят

Подполковникът от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко заяви, че въоръжените сили на Украйна търпят тежки загуби в Артьомовск (Бахмут) и направлението Сватово-Соледар и полека започват да се разпадат:

„Според нашите изчисления, около 500 души (украински бойци) загиват всеки ден в района на Артьомовск. В Сватово и Соледар не е по-различно – загубите на противника там също са катастрофални“, каза представителят на въоръжените сили на ЛНР.

Позовавайки се на данни на разузнаването, той добави, че в Купянско направление, личният състава на 14-та механизирана бригада на ВСУ е започнал масово да саботира заповедите на висшето командване.

„Причината за отказ от изпълнение на бойни заповеди е небоеспособността на подразделението, поради недоокомплектованост на личен състав, въоръжение и техника. Освен това, военнослужещите имаха много въпроси към ръководството поради големия брой необосновани загуби“, обясни Марочко.

Праките с оръжие

В Артьомовск (Бахмут) забелязахме пристигането на три цивилни автомобила (2 джипа и камион) с чуждестранни номера и емблеми на известна международна хуманитарна организация. При разтоварването е установено, че товарът е предназначен за украински военнослужещи.

В джиповете има средства за комуникация, наблюдение, безпилотни летателни апарати, батерии и генератори. Камионът е бил напълно натоварен с оръжие и боеприпаси. Хората, придружаващи товара, бяха облечени в цивилни униформи, имаха бронежилетки по западен образец и общуваха помежду си на руски и украински ”, разказва Марочко за друг случай, идентифициран от разузнаването.

По неговите думи, още през септември, по време на мониторинга на радиочестотите в зоната на Втори армейски корпус на републиката е разкрито присъствието на чуждестранни наемници от повече от 30 страни.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *