Обща тревога в Украйна, мощни руски самолети се насочват към Киев

Свят

Въздушна тревога на територията на цяла Украйна е обявена към 14:50 часа във връзка със заплаха от ракетни атаки на украински градове, съобщава УНИАН.

По данни на медии в Беларус, руснаците са вдигнали в небето МиГ-31К, които могат да носят ракети „Кинжал“, както и самолет за далечно радарно проследяване Ил-76 А-50 „Сергей Атаянц“.

Украинските канали в Telegram съобщават за чути взривове в Киевска и Одеска област. Предполага се, че става въпрос за работа на противовъздушната отбрана срещу руски ракети или дронове.

Русия планира да удари Украйна за празниците, предупреди в понеделник прессекретарят на украинското Оперативно командване „Юг“ Наталия Гуменюк. За тази цел руснаците трупат ракетни запаси в морето и подготвят стратегическа и тактическа авиация. Въоръжените сили на Украйна не изключват масирани атаки от ирански дронове.

Междувременно ген. Сергей Суровикин продължава да нанася удари по плана за превземане на Украйна с минимални руски загуби и минимални щети за мирното население. Тези удари целят да се лиши киевския режим от всички ресурси за водене на война. И чак тогава да се намеси основната част от руската армия, която да нанесе решаващите обезоръжаващи удари.

По продължаващите и нестихващи ракетни удари може да се види, че Русия изпълнява този план последователно и прецизно. Въпреки стотиците милиарди на Запада, които се изливат като река в Украйна. И въпреки американските инструктори, натовски офицери, съветници и чужди наемници, които се стичат на фронта от над 40 държави.

Въпреки това, Западът не може да се справи с един ограничен контингент от руската армия, която се намира в Украйна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *