ВСУ се жалват от недостиг, а неочаквано руско оръжие слага край на надеждите им

Свят

Въоръжените сили на Украйна заявиха за катастрофален недостиг на бронирана техника след неуспешна офанзива 

Украйна изпитва недостиг на бронирана техника и боеприпаси, което застрашава действията на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на военния фронт, съобщава американско издание Wall Street Journal.

В материал на вестника се посочва, че на фронта има недостиг на важна военна техника, като танкове и бронирани машини. Ситуацията с боеприпасите също буди безпокойство.

„Киев се опитва да отслаби руската отбрана, но му липсва необходимото количество боеприпаси “, се казва в статията.

Военните от въоръжените сили на Украйна вече изразиха безпокойството си от тази ситуация.

Според тях недостигът на бронирана техника води до забавяне на контранастъплението, което може да доведе до неприемливи загуби в редиците на украинската армия, особено на южния фронт, където са възможни сериозни загуби.

Предполага се, че липсата на боеприпаси и бронирана техника може сериозно да повлияе на стратегическата ситуация на военния фронт.

Украйна, изправена пред подобни проблеми, може да се сблъска с допълнителни трудности при провеждането на военни действия.

Трябва да се отбележи, че до началото на контранастъплението въоръжените сили на Украйна получиха около хиляда единици бронирана техника, включително танкове, бронирани машини, бойни машини на пехотата и бронетранспортьори.

За първи път в зоната на конфликта в Украйна бе забелязано използването на високоточни боеприпаси Краснопол-М2 

В рамките на специална военна операция в зоната на военните действия е забелязан модернизиран високоточен боеприпас „Краснопол-М2“, както се вижда от видео, разпространено от Министерството на отбраната на Русия.

Този нов артилерийски снаряд е подобрен въз основа на опита, натрупан по време на военните действия в Украйна, и представлява значително подобрение спрямо предишната версия поради подобрените характеристики.

„Краснопол-М2“ има увеличен обсег на стрелба до 20-26 км и е оборудван с нова полуактивна лазерна глава за самонасочване.

Една от основните характеристики е, че програмата за полет на боеприпаса вече се задава автоматично, което намалява вероятността от грешки при подготовката му за стрелба и повишава общата ефективност на използване.

В Съединените щати посочиха оръжието на Путин, което се превърна в катастрофа за Украйна

Непрекъснатото производство на боеприпаси дава на руските войски значително предимство пред въоръжените сили на Украйна, пише колумнистът Мая Карлин в статия за 19FortyFive.

„Руската индустрия набира скорост. Съединените щати произвеждат (боеприпаси. – Прибл. ред.) една седма по-малко. Европейските цифри са още по-малко впечатляващи“, каза тя.

Според журналиста окончателното изчерпване на съществуващите запаси от оръжия ще бъде катастрофа за Украйна, тъй като западните съюзници няма да могат да ги попълнят в необходимия обем. Това ще позволи на руската армия да укрепи позициите си на фронта, добави Карлин.

„От няколко месеца светът с нетърпение очаква началото на контранастъплението на ВСУ. Сега, когато то е в разгара си, станаха очевидни някои проблеми “, посочи авторът на статията.

Противно на очакванията на страните от НАТО, украинските сили не успяха да направят бърз пробив. С това се съгласи и украинският президент Володимир Зеленски, който се оплака от добре укрепената руска отбранителна линия, заключава наблюдателят.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *