Песков разкри какво се опитват да направят украинците с тези дронове

Свят

Президентът на Русия Владимир Путин днес е на работа в Кремъл и е бил уведомен за атаките с дронове срещу Москва, предаде Ройтерс, като се позова на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

 

„Президентът работи в Кремъл. Днес той ще общува с предприемачи, ще се занимава с икономически въпроси. Но с акцент върху икономиката и предприемачеството в областта на архитектурата, урбанизма, маркетинга, рекламата, издателската дейност, информационните технологии – всичко, което по един или друг начин попада в определението „творческа икономика“, каза Песков, цитиран от ТАСС.

Говорителят на Кремъл заяви, че руската противовъздушна отбрана и министерството на отбраната са се справили добре с атаката, за която Москва обвини Украйна. За момента Путин няма планове да коментира темата, допълни той.

В неделя Русия нанесе ефективен удар по един от украинските центрове за вземане на решения, а днешната атака с дронове срещу Москва е опит на Киев да отвърне на удара, каза още говорителят на руския президент.

 

В отговор на запитване за сигурността на Москва, Песков каза, че не може да коментира темата, но сигурността ще бъде сто процента осигурена, предаде БТА.

 

Говорителят на Кремъл заяви още, че засега не разполага с информация откъде са били пуснати дроновете.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *