„Възраждане“ отсече: БНБ работи за унищожаване на българския лев

България отблизо

От парламентарната група на „Възраждане“ заявиха на брифинг в парламента, че в Българската народна банка (БНБ) тече усилена подготовка за влизането на България в еврозоната. От партията на Костадин Костадинов алармираха, че по този начин е започнала процедурата по унищожаването на българския лев и валутния борд.

От формацията споделиха, че в сряда са били „брутално“ излъгани от управителя на БНБ Димитър Радев, който ги уверил, че страната ни не извършва съществена подготовка за членство в еврозоната.

Но сега разбираме, че се работи в тази насока и протичат определени процеси и установихме, че се работи по доста неща и на практика Димитър Радев ни излъга в очите. От БНБ участват в работни групи на Европейската централна банка и Европейската комисия, съобщиха от партията.

По думите на „Възраждане“ вече се подготвя замяната на българския лев с евробанкнотите.

„Изпълняват проект как бюджетните плащания ще стават по правилата на еврозоната и проект за присъединяване на българската платежна система към европейската. Радев каза брутална лъжа и в тази връзка искаме да кажем, че от Възраждане приемаме това, което прави БНБ, като една мащабна задкулисна акция, която цели унищожаване на финансовата ни независимост, валутния борд и българския лев“, допълниха от формацията на Костадинов.

От „Възраждане“ настояха Димитър Радев да си подаде оставката като управител на БНБ, както и да бъдат преустановени всякакви процеси и процедури по влизането на страната ни в еврозоната.

Няма да позволим еврото да бъде вкарано под масата в България. Ако искат война с българския народ, ще си я получат. Димитър Радев е лице, което работи срещу националните интереси на България, казаха още от третата политическа сила в 49-ото Народно събрание.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *