Деница Сачева подкупващо: Петдесет левовите добавки за пенсионерите ще са до края на годината! Ще се увеличат минималната пенсия и минималната заплата!

България отблизо

Има предложение добавките от по 50 лева към пенсиите на всички пенсионери да са до края на 2020 г. 

Това заяви по БНТ министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Парите за добавката са осигурени за три месеца до октомври. Обсъжда се тя да продължи до края на годината, коментира Сачева. На коалиционен съвет ще се търси решение как да продължи подкрепата за пенсионерите. Става въпрос за 106 млн. лева на месец, посочи министърът. Възможно е и да се обсъди преизчисление на някои от пенсиите, които изостават в размера си, включително и минималната.

Министерството на труда и социалната политика ще предложи увеличаване на минималната заплата на 650 лева, каза още Сачева, цитирана от Блиц. Догодина страната ще е в етап на възстановяване, а и минималната работна заплата в България е най-ниската в Европейския съюз. От ключово значение е да направим крачка за развитие на доходите, каза социалният министър, без да дава повече детайли по темата.

Това сигурно е в чест на празника Девети септември от „загриженото“ правителство на ГЕРБ. Едва ли е съвпадение. Но, нейсе, ще има и друг Девети септември, защото стремежа на хората към по-добър живот няма да изчезне никога.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *