Въпреки войната: Сърбия се снабди от Русия с мощна и модерна военна техника!

Свят

Сърбия е подписала договор с Русия за закупуване на мощни и модерни комплекси за радиоелектронна борба „Красуха“ и зенитно-ракетни системи „Панцир“. 

 

Това съобщи сръбският президент Александър Вучич в ефира на местната телевизия Pink в неделя вечерта.

„Сега имаме системи Панцир С-1. Поръчахме и М-1 от Русия, но сега тя не може да стигне до нас“, подчерта сръбският лидер. „Искам също така да кажа на хората, че сме поръчали и [системи за РЕБ] „Красуха“ и [комплекси за РЕБ с малогабаритни БЛА] „Репелент“.

Удивителното е, че въпреки войната няма никакво забавяне в доставянето на военната техника.

Както съобщи Танюг в четвъртък, в рамките на ученията на полигона Пасулянске-Ливаде военните успешно са поразили цели с руската противотанкова ракетна система „Корнет“. Стрелбата се проведе в присъствието на Вучич, който оцени високо резултатите от използването на оръжието.

Има и още нещо. Луди ли са сърбите, че купуват военна техника от Русия, която нашите апологети на САЩ и ЕС наричат остаряла? Ами естествено, че не са луди. Русия им доставя мощни и модерни системи, които доказаха своите качества в Сирия и Украйна. И най-важното – за момента много от тези системи са уникални и изобщо ги няма нито в САЩ, нито в ЕС.

При това положение не е ясно защо нашите политици се бутат да получават военна техника от САЩ, които са на другия край на света и самата доставка струва много пари, да не говорим за стойността на въоръжението. А то и въоръжението е толкова остаряло, че датира от миналия век. Затова ние просто не знаем защо трошим парите си, които и без това не стигат за нищо.

А сърбите знаят, че плащат за ново, модерно и изпитано в боя въоръжение.

По-рано Русия снабди Сърбия с 30 танка Т-72МС и 30 бронирани машини БРДМ-2МС. От 2018 г. до февруари 2020 г. Москва достави на Белград шест изтребителя МиГ-29, четири хеликоптера Ми-35М и три Ми-17В-5, 10 системи за ПВО „Панцир С-1“ като част от програма за военнотехническа помощ.

Източник Блиц.бг

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *