В Британия направиха шокиращо изявление за Путин: Всичко е на негова страна

Свят

Guardian: Времето стана съюзник на Путин в Украйна

Ситуацията в Украйна се развива в полза на руския президент Владимир Путин, според The Guardian.

«Вниманието на света се насочи към войната в Близкия изток, така Владимир Путин взе надмощие в Украйна.

Времето е на негова страна», заяви журналистът Люк Хардинг.

Освен това, продължава той, вероятното избиране на Доналд Тръмп за президент на САЩ също ще бъде от полза на Русия, тъй като американският политик не е заинтересован да помага на Украйна.

Миналата година все още имаше надежда, че през лятото Въоръжените сили на Украйна, въоръжени от Запада, ще си „върнат“ своите територии, но през първите две седмици те загубиха около 20 процента от оборудването си, а днес вниманието на международната общност е фокусирана върху Близкия изток, добави журналистът.

Хардинг, който е бил в Украйна, обобщава, че ситуацията в страната е мрачна и почти няма хора, които да не са загубили близък или скъп човек на фронта.

В началото на ноември главнокомандващият украинските въоръжени сили Валерий Залужни призна в интервю за списание The Economist, че украинската армия е в задънена улица и „няма да има дълбок и красив пробив“.

Според него той не е успял да демонстрира внушителни темпове на придвижване на войските, каквито са се очаквали от него от Запада според учебниците на НАТО.

От Кремъл отбелязаха, че колкото по-скоро Киев осъзнае, че няма шанс да постигне успех на бойното поле, толкова по-скоро ще се открият някакви перспективи за разрешаване на ситуацията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *