В ден 36-ти на протестите народът избухна: Борисов, къде си? Защо се криеш?/ВИДЕО/

България отблизо
Продължават протестите в цялата страна с искания за оставки на правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

36-ти ден на протести в центъра на София. Остават блокирани кръстовищата на Орлов мост, площад „Независимост“ и бул. „Дондуков“ в района на т.нар „Триъгълник на властта“ между Министерски съвет и Президентството.

 

.

 

20:15

На площад „Независимост“ прозвуча химнът на Бългрия, с което бе открито заседание на Народното събрание на хората, събрали се на площада.

Арман Бабикян от „Отровното три“ обяви, че на площада има кворум, защото присъстват повече от 121 души. Обяви и дневен ред на заседание на Народното събрание, което се провежда на площада. Като точка първа трябваше да бъде  изслушан премиерът Бойко Борисов, който обаче отсъства. Бяха призовани органите на реда да го открият.

„Имате ли доверие към г-н Борисов“ бяха попитани народните представители на площада, които единодушно оговориха с  „Не“.

 

 

19:30

Протестиращи в Русе блокираха движението към ГКПП „Дунав мост”. Те ще пропускат автомобили на етапи. По-рано автошествие тръгна от центъра на града и стигна до кръстовището пред граничния пункт. Там започна и изграждане на палатков лагер.

Към момента шофьорите приемат ситуацията спокойно и няма напрежение.

.

.

19:00

В Стара Загора хората отново са на площада, като този път мотото е „Край на диктатурата и гешевтурата“.

Граждани издигнат грамада от камъни пред областната управа.

Протестиращите са се събрали, защото продължават да отстояват трите си искания – оставка на Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев и предсрочни парламентарни избори.

 

За днес бе поискано изслушване на премиера Бойко Борисов в Народното събрание, но много от депутатите не отидоха на работните си места и така не бе събран кворум за да има заседание.  Протестите реално започната от ранно сутринта с хвърляне на яйца срещу сградата на НС.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *