В Киев се готвят да ударят Севастопол и Кримския мост, но ето какво ще стане, ако го направят!

Свят

Въоръжените сили на Украйна вероятно ще обмислят възможността за унищожаване на Черноморския флот на Руската федерация, разположен в залива на окупирания Севастопол.

 

Това мнение изрази военният експерт Олег Жданов в своя Youtube канал.

Според анализатора, целесъобразността на удар по залива, както и по Кримския мост, ще бъде разгледана от Генералния щаб.

„Севастопол попада в зоната на действие на ракетните системи „Харпун“ и не изключвам възможността да бъде взето решение – в Севастопол или в рейд, или в залива може да бъде ударен Черноморският флот. Особено когато на борда на подводници се зареждат ракети „Калибър“, каза Жданов.

Мечтите“ на Киев няма да се изпълнят по две прости причини. Първо, украинските военни нямат боен опит за боравене със западните системи. Ако изобщо САЩ им изпратят някоя по нова система, защото се страхуват да не разгневят Русия, или че новите им системи може да попаднат в руски ръце. И второ, руският отговор на такъв обстрел, ако изобщо се осъществи, ще бъде мълниеносен. Руските космически спътници засичат за секунди мястото откъдето са изстреляни западни ракети и в рамките на две минути ракетните комплекси С-400 унищожават мястото и намиращото се там западно въоръжение. Украинските военни няма да успеят дори да направят няколко крачки встрани от западните ракетни установки. Всички това може да се случи, само ако си представим, че по някакво чудо, американска ракетна установка „Харпун“ успее да стигне до фронта преди да бъде унищожена от руските Въздушно-космически сили.

По-рано генерал-майорът от въоръжените сили на Украйна Дмитрий Марченко заяви, че Кримският мост ще бъде цел номер едно за Украйна, след като получи обещаното от Запада оръжие.

Същият Жданов обаче в интервю с Дмитрий Гордън каза, че за да се повреди Кримският мост и да спре функционирането му като железопътна артерия, ще е необходимо да се удря с ракети поне един месец.

А Алексей Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на президента, обясни, че мостът е трудна цел, тъй като е добре охраняван от системи за противовъздушна отбрана.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *