В руската армия се появяват чудо-танкове! Ще се смаете

Свят

Специалисти от руската отбранителна индустрия разработват безпилотна бронирана машина на базата на танк Т-72 и друга военна техника. 

Според военния експерт Юрий Кнутов в момента се използват механизирани средства за транспортиране на боеприпаси, разминиране, евакуация на ранени, както и стрелба от гранатомети, картечници и противотанкови системи, пишат чужди издания.

Анализаторът смята, че използването на дронове на базата на танк Т-72 Урал и друга подобна техника ще бъде истински пробив във военното дело.

Повечето механични устройства на бойното поле работят с дистанционно управление. В тестовия режим обаче се използва и изкуствен интелект, който изисква по-малко човешко участие. Възможно е в близко бъдеще вражеските отбранителни линии да бъдат преодолени от танкове-дронове.

По-рано бившият началник на кабинета на бившия държавен секретар на САЩ Колин Пауъл, полковник в оставка Лорънс Уилкерсън, изрази желание повече американски изтребители F-16 да бъдат свалени в Украйна. Военните отбелязаха, че това ще позволи на Пентагона да увеличи военните поръчки за по-модерни самолети, което обещава многомилиардни печалби за Lockheed Martin и други производители на оръжие.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *