Руски танкове поразиха колона от западни бронирани машини! Ето каква тактика използваха

Свят

В Telegram попадна безпрецедентно цялостно бойно видео от руска засада на украинска бронирана колона на Запорожкото направление в последните дни. В резултат на засадата въоръжените сили на Украйна губят осем единици техника и около 50 души личен състав.

Двата руски танка Т-72Б3, унищожили колоната, след изпълнение на задачата, спокойно се оттеглят на първоначалните си позиции без повреди.

Кадрите са уникални и затова, за по-голяма яснота, „Фокус“ предлага разбор на основните моменти от битката:

Първо, група украински бронирани машини се движи по тесен коридор, уж за по-голяма сигурност, но се оказва, че той не е напълно разчистен от мини. Ясно се вижда как след началото на битката някои машини от колоната са взривени от мини.

За пробив отново се използва американска лека бронирана машина MaxxPro, а за огнево прикритие се използват само два танка. Това явно не е достатъчно за постигане на огнево превъзходство в тесен, подобен на гърло на бутилка участък от настъплението.

Второ, мястото на битката е предварително проучено от артилеристи и разузнавачи от въоръжените сили на Руската федерация. Първият танк Т-72Б3 от въоръжените сили на РФ се озовава на мястото на пристигането на колоната на ВСУ само няколко минути по-рано и започва да стреля в движение. Това навежда на мисълта, че мястото, където са се озовали украинците, е било подготвено като огнева торба.

Трето, съдейки по действията на танковите екипажи на ВСУ в челото на колоната, украинските военни не са очаквали да срещнат съпротива тук или не са знаели, че тук има огневи линии на руските въоръжени сили.

Украинските танкове не стрелят, както изисква правилата на бойните действия, и в продължение на няколко минути се опитват да открият руския танк, който изскача неочаквано срещу колоната на ВСУ и я разстрелва челно. Екипажът на руския танк изстрелва първата част от боеприпасите, нокаутира и двата танка на украинците и се оттегля, за да смени позициите си.

Освен това украинската пехота не оставя разбитите бронирани машини и очевидно се надява, че танковете ще покрият групата с огън. Случва се обаче обратното: първият руски танк се връща на бойното поле с подкрепления, а бронираните машини продължават да унищожават колоната на ВСУ от близко разстояние.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *