Радев сряза Денков от Димитровград: Смее ли да каже кои са му менторите? /ВИДЕО/

България отблизо

„Сближаване между президентство и изпълнителна власт може да има, но зависи кога министър-председателят се абстрахира от менторите си.“ Това каза президентът Румен Радев, който е в Димитровград за отбелязването на празника на града, цитиран от bTV.

На въпрос кои са те държавният глава коментира: Тези, които са в записите.

 

Вчера той заяви, че според него управляващата коалиция не чува хората.

„Все по-ясно за всички е, че държавата се управлява задкулисно. Цените растат, скандалите се множат. Те се готвят да похитят Конституцията, да сменят националния празник, да подчинят политически МВР и службите. Това отклонява страната ни от демократичния път на развитие, от принципите и нормите на правене на европейска политика“, каза президентът вчера.

Радев присъства на тържеството по случай 76 години от създаването на Димитровград, който е и негов роден град. В словото си той призовава димитровградчани да спазват празниците.

„Днес отново търсим пътя между съзиданието и отрицанието. Зачеркват се традиции, утвърждавани с поколения. Затова всички ние, особено димитровградчани, сме длъжни да припомняме за самоотвержения пример на онези, които с доброволен труд съградиха този град и цяла България“, заяви президентът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *