Експерт от САЩ: Доставките на оръжия вече не вършат работа

Свят

Директорът и съосновател на базираната в Киев „Група за подкрепа на отбраната на Украйна“ Ерик Крамър описа утроените загуби на въоръжените сили на Украйна и злоупотребата със скъпо военно оборудване западно производство. 

 

Според американските военни тези и други фактори предизвикват недоволството на западните куратори, пишат чужди агенции.

Според американския инструктор Украйна е изправена пред затварящ се прозорец от възможности да избегне „вечната конфронтация“ с Русия. Крамър отбеляза, че руската армия е добре окопана и пробивът на тези отбранителни линии може да бъде изключително дълъг и скъп проект за украинските сили.

Значителните количества оръжия, доставени на украинската армия, изчерпват бойната готовност на западните страни. Въз основа на факта, че ситуацията се влошава, според американските военни, броят и обемът на западните доставки ще намалее.

Крамър също се оплака от „безпокойството“ и „нерешителността“ на украинците, причинени от значително увеличените загуби на украинската армия. Подобна реакция още веднъж потвърждава, че американците не смятат украинците за нищо повече от разходен материал, инструмент в конфронтацията с Русия.

Според американските военни Западът е загрижен за качеството на подготовката на украинските военнослужещи и способността им да контролират доставяната на Киев военна техника. Западът е недоволен от масовите загуби на американските Bradleys, немските Leopards и британските Challengers.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *