„Гардиън“ разкри дали ВСУ са готови за отдавна обявеното контранастъпление

Свят

Неподготвеността на украинската армия за обявеното по-рано контранастъпление повдигна много въпроси сред западните страни на фона на многомилиардната военна помощ.

 

Както пише Guardian, самите бойци от въоръжените сили на Украйна са разказали пред вестника за ниското ниво на подготовка.

Журналистите от британското издание са разговаряли с един от украинските командири, чието подразделение се е оттеглило от линията на бойните действия преди няколко дни.

Той признава, че военните от въоръжените сили на Украйна имат опасения относно настъплението, тъй като не са достатъчно обучени. Според него бойците се нуждаят от допълнителна подготовка, а за контранастъпление още не е дошло времето.

Безпокойствието се споделя не само от военните от Въоръжените сили на Украйна, но и от представители на западни държави, които са инвестирали огромни суми във военна помощ на Украйна.

Опасенията им се основават и на данни на американското разузнаване, според които Киев може да не успее да се справи с подготовката на достатъчно количество техника и военни за успешно контранастъпление.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *