Мария Захарова: Опитите на ЕС да поучава Русия няма да сработят никога!

Свят

Политиката на ЕС за поучаване на Русия никога не е работила и няма да сработи в бъдеще.

 

Това заяви официалният представител на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова в ефира на телевизионния канал „Россия-24“, цитирана от TACC и Агенция „Фокус“.

„Политиката на едностранно поучаване, която по някаква причина Брюксел смяташе за изход от тази ситуация, не работи и не проработи. Защо трябва да сработи в бъдеще?“, каза говорителят на руското МВнР.

Захарова посочи, че в европейските интеграционни структури има изместване на истинските цели и задачи.

„Вместо целите, които бяха в дневния ред на ЕС, Съвета на Европа и ОССЕ, ние все повече усещаме дневния ред на НАТО, който дори не съвпада с лозунгите на самия Алианс, но сега мигрира към тези организации като идеология,“ обясни дипломатът.

Според официалния представител на външното министерство, докато „съвременният свят изисква синергия на интеграционните процеси на европейския континент, който трябва да даде пример за интеграция и е правил това преди, сега се чертаят нови разделителни линии“.

„Трябва да говорим за разбирането къде се намираме сега, не в контекста на това кой е виновен, а как да решим натрупаните проблеми“, добави Захарова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *