Генералният щаб на Русия обяви: Украинската армия е разгромена! Започваме прочистване от бандитите!

Свят

Украинските военновъздушни сили и системата за противовъздушна отбрана бяха почти напълно унищожени в резултат на руската спецоперация, а Военноморските сили също вече не съществуват. Групировката в Донбас е почти обкръжена и скована в бункерите. Това заяви ръководителят на Главния оперативен отдел на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация генерал-полковник Сергей Рудской.

„В момента украинските военновъздушни сили и системата им за противовъздушна отбрана са почти напълно унищожени. Военноморските сили на страната не съществуват“, каза Рудской на брифинг.

Според него демилитаризацията на Украйна се постига чрез нанасяне на високоточни удари по обекти на военната инфраструктура, местонахождение на формирования и военни части, летища, командни пунктове, арсенали и складове с оръжие и военна техника, както и чрез действия на войските.

Шест основни военни летища, от които се извършваха бойни полети, бяха разбити, 39 арсенала, където бяха съхранявани до 70% от всички запаси от военно оборудване на Украйна, бяха унищожени.

От 152 военни самолета са останали 56, от 149 хеликоптера са останали 75, от 36 дрона Bayraktar  35 са унищожени. На всичко отгоре, тази останала летателна техника вече е безполезна, защото няма летища, няма складове за гориво, няма складове за боеприпаси – няма нищо.

Освен това руската армия извади от строя 30 украински отбранителни предприятия, които ремонтираха военна техника.

„За да се предотврати възстановяването на оръжия и военна техника на Въоръжените сили на Украйна, руските въоръжени сили деактивират ремонтни предприятия, арсенали, бази за съхранение, логистични складове с високоточно оръжие“, каза Рудской.

„Крилати ракети Х-101, Калибър, „Искандер“ и авиационният комплекс „Кинжал“ поразиха 30 ключови предприятия от военно-промишления комплекс, които ремонтираха 68% от въоръжението и техниката, извадени от строя по време на военни действия“, подчерта той.

„През месеца на военните действия загубите на въоръжените сили на Украйна възлизат на около 30 хиляди души, включително повече от 14 хиляди – безвъзвратно“, каза генерал-полковник Сергей Рудской.

Освен това украинските войски в Донбас загубиха около 16 000 души, което е 26% от общата численост на групировката към 24 февруари, от които над 7000 са безвъзвратни загуби.

„В началото на специалната военна операция частите на Народната милиция на ЛНР и ДНР се противопоставиха на групировка с общ брой 59 300 души, в които влизат най-боеспособните формирования и военни части на Въоръжените сили на Украйна, Националната гвардия и националистически формирования. В резултат силовите структури на Украйна в Зоната за операция на обединените сили загубиха около 16 хиляди души, което е 26% от общата сила на групата към 24 февруари. От тях повече от 7 хиляди са безвъзвратни загуби“, каза Рудской.

Почти напълно е спряно снабдяването на украинските войски с ракети и боеприпаси, гориво и храна.

„Като цяло основните задачи на първия етап от операцията са изпълнени.

Бойният потенциал на въоръжените сили на Украйна е много намален, което позволява, подчертавам още веднъж, да се насочат голяма част от усилията към постигането на основната цел – освобождението на Донбас“, подчерта Рудской.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Генералният щаб на Русия обяви: Украинската армия е разгромена! Започваме прочистване от бандитите!

  1. Укрите и макетата са еднояйчни близнаци. Основната им прилика се дължи на простотията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *