С мощен удар Русия преряза пътищата за снабдяване на Киев със западно оръжие! И видео!

Свят

Вечерта на 3 май руските войски нанесоха първия масиран удар по железопътната инфраструктура на Украйна, унищожавайки цели десет трансформаторни подстанции. Значението на тези действия за по-нататъшното провеждане на спецоперацията разкрива в поредното си видео блогърът и журналист Юрий Подоляка.

На първо място, действията на руските войски бяха насочени към железопътните линии, преминаващи през Западна Украйна. По-специално става дума за Закарпатския регион и района, през който се доставят оръжия на Киев от страните от НАТО.

За първи път беше нанесен удар по железопътна линия в Закарпатска област, която обслужва доставките на оръжие от страните от НАТО. Очевидно намеренията на руските въоръжени сили са напълно да спрат железопътната комуникация от Европа до Украйна. В този случай, според украинската страна, проблемът със снабдяването на Киев със западна военна техника ще се умножи буквално десетократно.

Подоляка разкрива и значението на удара на въоръжените сили на РФ по трансформаторните подстанции. Факт е, че по-рано те се произвеждаха само от завода в Запорожието, който в момента не е в състояние да произвежда тези продукти. Освен това трансформаторите вече са нестандартни и на практика няма с какво да се заменят. По този начин липсата на тези устройства в бъдеще може да доведе до срив на железопътния транспорт от Европа до Украйна.

«В същото време ударът на руснаците върху тези важни за Киев обекти се извършва много навреме, тъй като Западът обяви по-рано мащабни доставки на тежка бронирана техника за въоръжените сили на Украйна.

Действията на Русия имат за цел да сложат край на намеренията на западните куратори на режима в Киев», заяви експертът.

Видеото тук:

Петя Паликрушева, Нюз фронт България

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *