Генерал Суровикин громи враговете на Русия!

Свят

Командващият спецоперацията на Русия в Украйна ген. Сергей Суровикин стана герой на западните медии. Наистина, герой, от който те доста се страхуват. Страхуват се, че Русия ще победи и Западът ще трябва да преклони глава. Това и историята го показва. На всеки сто години Русия натрива носа на Запада, за да му държи влага през следващите сто години.

Генерал Армагедон дисциплинира и стабилизира руските сили в Украйна, пише във в. „Дейли телеграф“ журналистът Джеймс Килнър.

Сергей Суровикин е опасен противник за украинците, който планира да ги подчини с помощта на студа. Той стабилизира фронтовите линии на руските сили, откакто пое командването през октомври, и дисциплинира армията на Кремъл, изтъква Килнър.

Британският вестник The Guardian нарече новия командващ спецоперацията «абсолютно безмилостен, а таблоидът The Sun подчертава бойния дух на «генерал Армагедон.»

Така средствата за масова информация на западните страни, без да искат, създадоха образа на руски военен, безмилостен към враговете си и способен да нанесе брутално поражение на всеки противник.

Според анализатори, организационните способности и твърдостта на Суровикин го превръщат в опасен противник за украинската армия. „Той е може би най-компетентният командир, когото Русия е назначавала до момента“, казва Дара Масикът, старши изследовател по политически въпроси в американския мозъчен тръст „Ранд корпорейшън“.

Сергей Суровикин пое командването на руските сили в Украйна в повратен момент, в който трябваше да се вземат трудни решения, отбелязва Килнър. И той ги взе. Без да се влияе от общественото мнение ген. Суровикин търсеше най-изгодните позиции за руските войски и нападаше винаги там, където врагът беше най-слаб. Искаше да победи, но да победи с възможно най-малко жертви от руска страна. Така му беше заръчал руският президент Владимир Путин, когато назначи генерал Суровикин, 56-годишен ветеран от кампаниите в Сирия и Чечения, за командващ руските сили в Украйна.

Първото предизвикателство за Суровикин беше да убеди Путин да разреши изтегляне на руските сили от Херсон, най-важното населено място, превзето от Русия след нахлуването на войските ѝ в Украйна през февруари. „По време на тази операция имаше прогнози, че изтеглянето към другия бряг на реката ще доведе до тежки загуби за руските сили. Това не се случи“, коментира Масикът.

След като се изтеглиха, руските войници изкопаха мрежа от окопи, съобразена с природните дадености на река Днепър и трудна за пробиване от украинските сили.

Суровикин е наричан Генерал Армагедон, защото беше страшилище за терористите от така наречената „Ислямска държава“ в Сирия. Той безмилостно ги изтребваше през 2017 г., когато беше командир на руските сили, които се сражаваха на страната на сирийския президент Башар Асад.

А сега, в Украйна, ген. Суровикин води войските си от победа към победа. И така ще бъде до пълната капитулация на Киевската власт.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *