Западът с пръст в уста: Ето какво нареди Путин на руската армия!

Свят

Руският президент Владимир Путин инструктира въоръжените сили на Руската федерация да гарантират поддържането на мира в ДНР и ЛНР, според укази, публикувани на портала за правна информация.

„Във връзка с молбата на президента на Луганската народна република до Министерството на отбраната на Руската федерация, въоръжените сили на Руската федерация на територията на Луганската народна република изпълняват мироопазващи функции“, се казва в параграф 4 от указа за ЛНР, информира БГНЕС. Подобна клауза има и в постановлението за ДНР.

Президентът Путин подчерта, че Москва изисква от властите в Киев „незабавно да прекратят бойните действия, <…> в противен случай цялата отговорност за евентуалното продължаване на кръвопролитията ще лежи изцяло на съвестта на режима, управляващ територията на Украйна“.

Освен това президентът възложи на руското външно министерство да проведе разговори с ДНР и ЛНР за установяване на дипломатически отношения, приятелство, сътрудничество и взаимопомощ.

Припомняме, че преди часове бяха публикувани укази за признаване на ДНР и ЛНР за суверенни и независими държави.

Президентът на Руската федерация Владимир Путин подписа два указа, с които признава независимостта на Донецката и Луганска народни републики. Това стана по време на  извънредно обръщение към руснаците.

Путин каза още, че знае, че страната му ще бъде санкционирана. Но никога няма да се откаже от националните си интереси и сигурността си. И припомни, че Русия е направила всички опити да води разумни преговори.

По време на изявлението си той посочи, че Западът предпочита да си затваря очите за ужаса и геноцида в Донбас.

Според него, присъединяването на Украйна към НАТО е пряка заплаха за Русия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *