Генщабът на ВСУ неохотно призна какво правят руските войски на фронтовата линия!

Свят

Руските войски продължават настъплението си на фронтовата линия в района на Бахмут и Авдеевка в Донбас.

 

Руските сили не спират да обстрелват украинските позиции и населени места по линията на съприкосновение и активно използват авиацията в Донецка област, съобщава Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във Facebook, цитиран от „УНИАН“.

В същото време ситуацията край Волин и Полеск в Западна Украйна не се е променила значително и няма признаци за формиране на настъпателни групи на руската армия.

„С цел поддържане на готовността на войските за развръщане, срокът за проверка на бойната готовност на въоръжените сили на Република Беларус е удължен до 12 декември“, добавят от Генералния щаб.

Съобщава се също, че руските войски са обстрелвали с минохвъргачки и стрелково оръжие четири населени места в Сумска област край Северск.

„В Слобожанското направление Русия продължава да държи войските си в пограничните райони на Белгородска област. Районите на Стрелечие, Красно, Мороховец, Бугруватка, Гатище, Бочковое, Малая Волчия, Чугуновка, Бологовка в Харковска област бяха подложени на руски минометен и артилерийски обстрел“, се казва в сводката.

В Купянското и Лиманското направление руската армия извършва обстрел от танкове, минохвъргачки и артилерия; използва оперативно-тактическа и армейска авиация.

„В направленията Бахмут и Авдеевка противникът се опитва да подобри тактическата ситуация, като провежда нападения. Общо 26 района на населени места бяха обстрелвани от целия спектър на артилерията“, отбелязаха от Генералния щаб на Украйна.

Руските сили нанасят въздушни удари и в районите на Спорное, Верхнекаменское, Опитное, Водяное, Первомайское и Невелское.

„Край Новопавловск противникът обстрелва районите Богоявленка, Угледар и Золотая Нива в Донецка област. Въздушен удар бе нанесени близо до град Угледар“, се казва в украинската сводка.

В областите Запорожие и Херсон руските сили подложиха на артилерийски обстрел повече от 30 селища в близост до линията на съприкосновение.

Руската изтребителна авиация е свалила във въздуха самолет Су-25 и изтребител МиГ-29 на ВСУ над територията на Донецката народна република.

Това е заявил генерал-лейтенант Игор Конашенков, официален говорител на руското Министерство на отбраната, цитиран от световните издания.

„Изтребителите на руските ВКС свалиха във въздуха Су-25 на украинските въздушни сили в района на селището Юриевка и украински МиГ-29 край Зверево, Донецка народна република“, казва Конашенков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *