Ген Суровикин готви много изненади за ВСУ край Херсон! Руската армия започна настъпление към Купянск!

Свят

Русия е изправена пред битка за Херсон. ВСУ събира големи сили, за да пробие към Берислав и по-нататък към столицата на региона, съобщават световните издания.

 

В близко бъдеще се очакват масирани удари, включително срещу граждански обекти. Очаква се изявление на властите в региона.

Руската армия е готова за настъплението на противника и е подготвила много изненади, но ситуацията е изключително напрегната.

Армейски генерал Сергей Суровикин, който преди малко повече от седмица беше назначен за командващ на обединената група руски сили в Украйна, даде първото си интервю, в което нарече ситуацията на Херсонското направление напрегната и заяви, че не изключва „вземането на трудни решения“.

Интервюто със Суровикин е излъчено по телевизионния канал „Россия-24″.

Трудните решения, за които говори ген. Суровикин по всяка вероятност са свързани с използването от Русия на много по-мощни оръжия от досегашните. А Русия разполага с добър набор от такива оръжия, без ядрени, разбира се. Руският командващ намекна, че това може да се наложи и заради факта, че НАТО изисква от Киев настъпателни операции“ в посока Херсон, „без да се съобразява с каквито и да било жертви – както в самата ВСУ, така и сред цивилното население“.

За да спре такова „самоубийствено“ ВСУ-настъпление, руската армия ще трябва или да използва по-мощни оръжия, без ядрени, или да даде много повече жертви. А самият ген. Суровикин каза, че не иска да жертва повече руски войници в украинската кампания.

Руските части са започнали изненадващо настъпление в посока Купянск, съобщават световните издания.

Благодарение на внезапното преминаване на инициативата към руските военни на фронта, частите на руските въоръжени сили са успели да напреднат значително в тази посока, като са поели контрола над редица населени места.

Към днешна дата е известно, че по време на настъплението частите на руските въоръжени сили са превзели село Горобиевка в Харковска област и са нанесли значително поражение на частите на 1-ва бригада на Националната гвардия на Украйна.

Успешната руска военна контраофанзива не само дава възможност за засилване на контрола над силите на ВСУ в това направление, но и позволява успешни действия за по-нататъшно настъпление към Купянск, а в бъдеще и към Харков.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *