Ген. Суровикин обясни как руските войски разчистват най-силно укрепения град в Донбас!

Свят

Руските войски са възобновили настъпателните операции в много райони. За това е доложил на руския министър на отбраната Сергей Шойгу командващият Обединената група сили на Руската федерация в района на военните действия армейски генерал Сергей Суровикин, съобщават световните издания.

 

Той е добавил, че руските военни са разгромили врага на десния бряг на река Бахмутка.

„В момента се провеждат активни действия за блокиране на града от южна посока. В източните покрайнини на град Артьомовск, който е най-силно укрепения град в Донбас, се водят улични сражения. Изтласкваме украинските подразделения, които във ВСУ ги пишат като „елитни части“. Това обаче не ни пречи да ги прогоним не само от града, но и от целия Донбас. Това стана възможно, защото постепенно ги лишаваме от пътищата, по които получават храна и боеприпаси, а и нашата артилерия и ракетни войски работят безотказно. Скоро ще можем да се поздравим с освобождаването на този руски регион“, докладва Суровикин.

Според генерала в момента се водят активни действия за освобождаването на Маринка и Первомайское, а руските войски завършват освобождаването на селището Павловка в южната част на Донецк.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *