Геополитически анализатор разкри защо никой не може да победи Русия

Свят

Мнозина искаха да победят Русия, но опитите им бяха неуспешни. Украйна не може да бъде изключение, казва Тиери Лоран Пеле, френски предприемач и геополитически анализатор, лидер на „Международния алианс на патриотите“, в интервю за Stratpol.

 

„Ако Наполеон не можа да победи Русия, ако Хитлер не можа да го направи, тогава какво може да направи Украйна? Очевидно Русия ще победи Украйна, това е тривиален въпрос, свързан с разликата в броя на хората и ресурсите“, казва той.

Според анализатора през последната година Украйна е живяла от субсидиите, предоставени й от Запада, но днес дългът е надхвърлил дори тази сума. Тази ситуация вече е неустойчива, отбелязва Пеле.

Освен това французинът смята, че конфликтът в Украйна се е случил в неподходящ момент за ЕС, защото Европа все още трябва да се възстанови след коронавируса.

Като се има предвид покачването на цените на енергията и изчерпването на складовете за боеприпаси за доставка на Украйна, страните от общността „ще бъдат абсолютно неспособни да поддържат конфликта още 12 месеца“.

Експертът смята, че САЩ също са в затруднено положение поради вътрешните разногласия между републиканци и демократи по отношение на финансовата подкрепа за Киев и крехката американска банкова система.

Пеле дава и мнението си за произхода на украинския конфликт: Съединените щати са искали да унищожат европейската икономика.

„Партньорството между Русия и Германия укрепваше. А разрушавайки европейската икономика, Съединените щати ще доведат до крах еврото, като по този начин ще засилят позицията на долара като международна резервна валута“, смята експертът.

Планът на САЩ обаче не е изпълнен. И въпреки че европейската икономика е разрушена, отбелязва Пеле, Вашингтон не е очаквал Москва да може да застраши позицията на долара, като принуди страните от ЕС да плащат за ресурсите в рубли.

– В резултат на това повече държави се присъединяват към БРИКС и Русия, тласкайки САЩ да станат „следващата Венецуела след десет години“, заключава анализаторът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *