Проф. Витанов: Битката на клановете продължава, а големият юруш още е легенда

Свят

Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с политиката у нас и военните действия в Украйна към 20 юни. Ето какво написа анализаторът в личния си профил във Фейсбук: 

 

Кратка информация за политиката и войната за 20 юни 2023 г.

Българската политика

На сцената: Пълна каша и Кукленото шоу. Абсолютен позор за българския политически елит. Доведоха държавата до разкапване. И след всичко това – пак на сцената и пак сценки. Доверието ми в тях е нула. Работна хипотеза – за нищо не стават. Причина – въртят им ориентационните вектори като пумпали за да обслужват чужди интереси. Гледаме дали тази хипотеза е вярна.

Зад кулисите

Продължава битката на клановете, резултираща в главохвърчене. Това ви е прогнозирано това и гледате. Чакаме развитието на битката за главата на и.д. главния прокурор.

Единият клан си сложи и.д. главен прокурор. Други кланове са извадили саби да му режат главата. Резултат – каша, пълна каша. Но така ще е. Знаете прогнозата ми – има да хвърчат глави, докато накрая остане един. Той ще вземе много глави и ще наведе останалите. И ще управлява. Какво тук значат някакви си законност и ред. Сега е време да хвърчат глави.

Отиваме към войната

Войната си върви според прогнозата. Днес е ден 40 от Големият юруш. Ден 9-ти от втория месец. Проверка на юруша за запек – очаквано наваксване на заетата територия от украинската армия за втория месец – 99 квадратни километра. Такова няма, следователно Големият юруш още е в запек. Не е пробита дори първата руска отбранителна линия. Оправдава се прогнозата ми, че когато системата „Таракан“ срещне плътни отбранителни линии, тя гърми. Ето, пред очите ви е, гледайте – гърми.

Прогнозата за загубите на украинската армия и за втория месец на Големия юруш си се изпълнява, че и преизпълнява. Знаете – тя беше – 30 000 човека безвъзвратни загуби, 150 танка, 150 оръдия и 300 бронирани машини. В Запорожие действа нова месомелачка, ще я наречем Запорожската месомелачка. Безвъзвратните загуби на украинската армия са над 1000 човека на ден.

Съотношението на загубите отива към 5 единици украински загуби към 1 единица руски загуби по отношение на живата сила и около 3:1 по отношение на техниката. Тук е по-малко, защото украинска техника вече много не остана. Един след друг се хвърлят щурмове на пушечното месо към руските позиции, не е пробита и първата отбранителна линия. Голям запек, както и ви беше прогнозирано. Знаете как се оправя голям запек – с Голям напън. Е, чакаме си Големия напън.

Пропагандата е такава, каквато съм ви я описал – идиотски аматьорска. Мижи да те лажим.

Още Бисмарк го е казал – не става с лъжи. Истината трябва да им се казва на хората. А истината е такава – всеки мислещ с главата си вижда, че Украйна е на системи и тези системи ще работят, докато има пушечно месо. Като свърши пушечното месо, системите ще бъдат спрени и кой откъде е. Украйна ще бъде разкъсана и народът отново ще види, че тъй наречените принципи на международното право са една голяма лъжа.

Няма международно право – има правото на по-силния. Не виждате ли как по-силният върти и нашия политически елит като пумпали? Не дай си боже, руската армия да се появи в България. Пумпалите, които днес крещят срещу нея, ще се избият, кой първи да поднесе хляба и солта. Но-о-о има

Закон на Витанов: когато се превърнеш в пумпал, не ти остава нищо друго, освен да се въртиш съгласно указанията на този, който ти навежда оста на въртене.

Купуването на фабриката на 8-ми септември 1944 година върви успешно. Сега ще потрошим едни пари, за да се натегнем на молядругарката, после ще опростим каквито вземания имаме, че да може Украйна да си плаща по сключените контракти с чуждите големи фирми и накрая даже още ще дадем, за да може Украйна да продължи да си плаща по контрактите.

Ей това ще ни е участието във възстановяването на Украйна или каквото е останало от нея. И се молете да е само това. При предишната натегация пред молядругарката отличничето прати войници и някои от тях се върнаха в ковчези. Пумпалска работа, наведена ос на въртене. Гледайте дали е така.

Рибите-юрдеци, крякат та се късат. Щото нищо друго не могат. Да ви напомня шаранчета – аз бях този, който в началото на войната каза, че ще е дълга. Други говореха, че е три дни. Хайде сега, човки обратно в калта и почвайте да я бълбукате, че вие друго не можете. Нима можем да очакваме от рибата-юрдек прогноза за тримесечен юруш с числа за загубите по месеци? Не-е-е-е, това е риба-юрдек.

Та може само да кряка и да бълбука калта с човка. Тия прогнози ги правят акулите. Между другото, щом аз мога да направя такава прогноза, значи и в американския генерален щаб могат. А щом могат, прекрасно им е известна съдбата на украинското пушечно месо. Но-о-о-о, американците си гледат интереса и не са луди, че ядат 50 зелника, пумпалясват наред и ловят на голи пропагандни куки рибите – юрдеци.

И аз да бях и аз това щях да правя. Между другото, като ви говоря за ориентационни вектори, защо не се заслушате какво говори Хенри Кисинджър. Кой па беше тоя? Е, не е риба-юрдек, нито пумпал, затова е малко известен в тия среди.

Да завършим анализа на войната днес с малко от Клаузевиц

И така, шараноюрдечета мои, нека да ви повиша малко квалификацията.

Карл фон Клаузевиц (ден 28)

Два мотива водят хората към война, пише Клаузевиц. Това са инстинктивната враждебност и враждебните намерения. Невъзможно е да се разбере и най-бясната ненавист, продължава Клаузевиц, без да се види съчетанието и с враждебни намерения.

От друга страна, враждебните намерения често могат да съществуват и без враждебни чувства. При диваците преобладават враждебни намарения вследствие на чувствата, при цивилизованите нации преобладават враждебни намерения вследствие на разсъдъка. Затова и най-цивилизованите нации могат да страдат от страстна ненавист една към друга.

Остарял бил Клаузевиц, за нищо не ставал вече. Е, това може и да е гледна точка на пумпалясан шараноюрдек, но нашата гледна точка е друга. Горните думи на Клаузевиц ни обясняват някои неща. Дълги години у част от украинците бе подхранвана дива омраза към друга част от народа, говорещ на руски и към руснаците. И това, както ни обяснява Клаузевиц, води до враждебни намерения.

Ментални наркотици, позволяващи на пушечното месо да се хвърля да стане на кайма. Ог друга страна, Клаузевиц ни обяснява, че враждебните на САЩ, Великобритания и по-малка на другите към Русия не е на основата на чувства, а на разум. И се получава картинката – господарите, водени от враждебни намерения, породени от интересите им, насъскват кучето, което има враждебни намерения вследствияе набитата в главата му омраза. Очевидно е, че и при руснаците ще се появят враждебни намерения.

И при тях това не е вследствие от чувства, а от разсъдък. Даже, при руснаците чувствата пречат на враждебните намерения та затова войната върви бавно. Но да не си правим илюзии. Клаузевиц ясно ни посочва, че това ще продължи. Враждебните намерения вследствие на разсъдък и интереси няма да изчезнат и от двете страни. Днес лае едно куче, водено от враждебни инстинкти. Утре кучето може да е друго. Нали така – намери глупак, който да ти реализира интересите за собствена сметка.

Българското магаре няма интерес да се прави на куче в тази игра. Едните ще го бият да лае и ще му се карат, че не лае, а реве като магаре. Отсрещната страна просто ще го бие.

Враждебните намерения трябва да се следствие от разсъдък, а не от чувства. Това ни казва класикът Клаузевиц. Но влиза ли това в пумпалясъл от въртене и навеждане мозък?

Накрая, я да видим какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 330 дни

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 434 дни. 14 месеца са 425 дни, ей така да позапомните какво да очаквате от следващите, дето ще ви анализират и прогнозират следващата епидемия.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далеч от вас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *